TV: Nytt poängtapp för Barça - trots Koundés hjärnsläpp

La Liga

Jules Koundé fick en knuff av Jordi Alba ute vid sidlinjen.
Då tappade Sevilla-backen humöret och kastade bollen på Alba - som föll handlöst till marken.
- Så kan du inte göra, Koundé, säger C More-kommentatorn Daniel Kristiansson.

Barcelona var ute efter viktiga poäng i jakten på en Champions League-plats när Xavis mannar gästade Sevilla på tisdagskvällen. Sevilla ville i sin tur ta tre poäng för att sätta press på Real Madrid i den absoluta tabelltoppen.

Hemmalaget hade en boll i nät genom Rafa Mir efter 22 minuter, men målet dömdes bort för offside. Tio minuter senare tog Sevilla ledningen ändå efter en läcker hörnvariant där förre Barça-spelaren Ivan Rakitic slog en låg hörna till Papu Gomez som tryckte dit 1-0 i höjd med straffpunkten.

Innan första halvlek var slut hann dock Barcelona kvittera till 1-1 efter att mittbacken Ronald Araujo nickat in en hörna.

Efter 63 minuter var det dags för matchens stora samtalsämne. Sevilla-mittbacken Jules Koundé tappade tålamodet efter en knuff från Jordi Alba ute vid sidlinjen och kastade iväg bollen på Albas axel. Barça-backen tog sig för ansiktet och föll handlöst till marken, varpå Koundé fick syna det röda kortet.

- Han tappar humöret förmodligen, någonting hände. Han kastar bollen på Jordi Albas axel som då tar sig för ansiktet. Men det är klart, så kan du inte göra, Koundé. Han får en smäll först och sedan bollen rakt upp. Det är inte så mycket att snacka om. Det funkar inte, Koundé, säger C More-kommentatorn Daniel Kristiansson.

Barcelona jagade därefter ett segermål med en man mer på plan. Ousmane Dembélé kom närmast när han vek in från höger och prickade bortre stolpen, men Sevilla höll undan och fick med sig en poäng när Ludwig Augustinsson byttes in efter 86 minuter. Lagen tar nu ett uppehåll och är tillbaka igen efter nyår.