TV: Ordbråk efter Real Madrids stopptidsseger: "Blev rånade"

La Liga

Real Madrid gick mot ett oväntat poängtapp mot Almeria.
Men efter stor dramatik kunde Dani Carvajal avgöra med sitt 3-2-mål i den 99:e (!) minuten.

9:11

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Real Madrid är på jakt efter serieledande Girona och ställs under söndagen mot den hopplösa tabelljumbon, Almeria, som infför matchen ännu inte hade vunnit en match under säsongen.

Men efter blott 38 sekunders spel frispelades belgaren Largie Ramazani. Avslutet överraskade sedan Kepa i hemmamålet och bortalagets chockstart var ett faktum.

Därefter tryckte Real Madrid på för en kvittering, men utdelningen uteblev och hemmapubliken visade sitt missnöje genom att bua ut sitt Real Madrid - och i stället för en kvittering stack  gästerna upp på nytt.

Efter ett inlägg landade bollen framför fötterna på Almerias defensive mittfältare Edgar González. Den tidigare Betis-spelaren avlossade med vänstern och fick på en praktträff som seglade upp i Kepas vänstra kryss.

- Från ingenting gör Edgar 2-0 och det där måste vara ett av säsongens läckraste mål. Vilken balja, och ytterligare en chock på Bernabéu, utbrast TV4-kommentatorn Christopher Kviborg efter målet.

Vilda glädjescener utbröt i bortalaget, som kunde hålla sin 2-0-ledning under resten av den första halvleken.

I den andra halvleken satte Real Madrid full fart framåt och efter knappt tio minuters spel förkunnade en VAR-granskning att Almerias Kaiky fick bollen på armen och hemmalaget tilldelades en straffspark.

Fram stegade Jude Bellingham och engelsmannen behöll kylan när han placerade straffen mitt i mål bakom Luis Maximiano.

Därefter spelade Almeria upp sig en aning, men med drygt 20 minuter kvar att spela mötte Vinicius Júnior ett inlägg i straffområdet. Bollen seglade i en bana över Maximiano och in i mål, men dömdes först bort för hands.

Men efter en VAR-granskning förkunnade domaren Francisco José Hernández att bollen tog på axeln och 2-2 var således ett faktum, till Almeria-tränaren Gaizka Garitanos stora förtret.

Den efterföljande perioden handlade sedan om huruvida Almeria skulle lyckas stå pall och kunna bevaka den poäng som man alltjämt hade.

Hemmalaget öste på i ett frenetiskt tempo och till sist skulle utdelningen komma. I den nionde stopptidsminuten nickade Jude Bellingham ner bollen till en framstormande Dani Carvajal, som i sin tur kunde raka in segermålet vid den bortre stolpen.

Målet blev matchens sista och innebär att Real Madrid säkrar ännu en seger i toppen av La Liga. Resultatet innebär att Real Madrid kliver förbi Girona i tabelltoppen och därmed är ny serieledare, samtidigt som Almeria får vänta på säsongens första seger.

Efter matchen var det upprörda känslor i Almeria-lägret, där den största ilskan riktades mot domarinsatsen.

- Jag tror att någon bestämde att vi inte fick vinna här på Bernabéu i dag och det är vad som hände. Jag har inte mer att säga, sa Almeria-försvararen Marc Pubill till DAZN, varpå Gonzalo Melero fyllde på:

- Vi blev rånade i dag. Det som hände var oacceptabelt, det var över alla gränser.

Real Madrids matchhjälte, Dani Carvajal, var dock betydligt mer förstående till domarinsatsen och slog tillbaka mot Almeria-spelarnas missnöje.

- Om han (Marc Pubill) kan se alla situationer i lugn och ro kommer han inse att alla domarens beslut var korrekta. VAR hjälper fotbollen att bli mer rättvis, förklarade Carvajal.

Alla matcher från La Liga ser du på TV4 Play.

Real Madrid: Kepa – Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy – Valverde, Tcouaméni, Kroos – Bellingham – Rodrygo, Vinicius Júnior.

Almeria: Maximiano – Pubill, Kaiky, Chumi, Akieme – González – Arribas, Lopy, Robertone, Ramazani – Milovanovic.