TV: Real Madrid drygar ut serieledningen - Alexander Isak mållös i toppmötet

Real Madrid var numret större, vann matchen och drygade ut sin serieledning.

Höjdpunkter: Real Madrid utökade ligaledningen med tre poäng mot Real Sociedad
1:17
Vinícius Júnior ger Real Madrid ledningen
1:20
Luka Jović gör 0-2 mot Real Sociedad

Det vankades toppmöte i La Liga när tabellfemman Real Sociedad tog emot serieledaren Real Madrid under lördagskvällen. Inför matchen toppade "Los Blancos" tabellen på 36 poäng, sju fler än "La Real".

Alexander Isak spelade från start tillsammans med Alexander Sørloth på topp. Duon ställdes mot gästernas offensiva trio Rodrygo, Karim Benzema och Vinícius Júnior.

Efter en jämn matchinledningen drabbades Real Madrid av ett tungt bakslag. Knappt 20 minuter var spelade när Benzema tvingades lämna planen med en misstänkt skada. Fransmannen ersattes av Luka Jović - som skulle komma att göra avtryck senare i matchen.

"Los Blancos" gick ner sig något efter att stjärnanfallaren lämnat planen och Real Sociedad tog över allt mer av spelet. Hemmalaget skapade ett par halvchanser men lyckades inte få bollen i mål. När domaren blåste för pausvila var ställningen 0-0 på resultattavlan.

- Jag tycker att det var en bra första halvlek. Det är ett Real som har gått ner sig efter Benzemas uttåg, det återstår att se om Real Sociedad lyckas utnyttja det i andra halvlek, säger C More-experten Marcelo Fernández i sändningen.

I början av andra halvlek var det dock Real Madrid som tog ledningen. Vinícius Júnior kombinerade sig läckert in i straffområdet och kunde placera in 0-1. Målet var brassens tionde för säsongen i ligaspelet.

Kort därefter utökade gästerna ledningen när inbytte Luka Jović dök upp vid bortre stolpen och kunde göra 0-2 efter en hörna. Real Sociedad försökte att hitta ett reduceringsmål i slutskedet av matchen, bland annat hade Alexander Isak ett skott utifrån som dock gick högt över.

Svensken fick, precis som övriga i laget, lämna planen mållös. Real Madrid vann nämligen toppmötet med 2-0 och drygar därmed ut sin serieledning i La Liga. "Los Blancos" har nu åtta poäng ner till Sevilla, som dock har en match mindre spelad, på andra plats.

- Det här (serieledningen) tappar inte Real. Real hade mer spets både i eget och offensivt straffområdet jämfört med Real Sociedad, och därför vann man i dag, säger Marcelo Fernández i C Mores sändning.

Real Sociedad: Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Rico - Januzaj, Zubimendi, Guevara, Oyarzabal - Sørloth, Isak.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militão, Alaba, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior.