TV: Real Madrid vann stort - supertalangen målskytt i debuten

La Liga

Real Madrid var tillbaka på Santiago Bernabéu och vann med hela 5-2 mot Celta Vigo.
Karim Benzema stod för ett hattrick och Camavinga blev målskytt i debuten

Se höjdpunkterna från Real Madrids seger i spelaren ovan.

Benzema kvitterar till 1-1

Efter en tids renovering är nu Real Madrid tillbaka på sin ordinarie arena Santiago Bernabéu. Laget spelade förra säsongen på Alfredo Di Stéfano, som vanligtvis är Real Madrid Castillas arena.

I matchen mot Celta Vigo var laget tillbaka på Bernabéu för första gången på 560 dagar inför 60 000 åskådare.

Gästerna chockade Real Madrid. Nacho och Casemiro slarvade vid eget straffområde och Santi Mina kunde göra 1-0 för Celta Vigo.

- Här ser vi presspelet högt upp på offensiv planhalva, aggressivt. Santi Mina med ett behärskat avslut. Han brukar behöva tre sådana lägen, säger C Mores expert Marcelo Fernández.

Ledningen skulle dock bli kortvarig. Real Madrid pressade på och i den 24:e minuten nickade Valvarde fram till Benzema som på volley sköt in 1-1 via ribban.

- Bollen mot bakre ytan där Valverde mycket kyligt sätter den mot Benzema. Det är svårt att göra det där, hålla ner avslutet. Det är bra gjort av benzema, säger Fernández.

Bortalaget från norra Spanien skulle dock tysta Bernabéu igen. De stack upp i en kontring och Real Madrid-försvaret gick bort sig. Cervi sköt i stolpen men klackade sen in sin egen retur fram till 2-1.

- Jag tycker det är Militão som går bort sig där. Han är alldeles för het i den situationen, säger C Mores expert.

Hemmalaget fick en smakstart på den andra halvleken. Det tog inte ens en minut innan fransmannen hittade målet igen. Gutierrez med en precist inlägg som anfallaren mötte med huvudet fram till 2-2.

Knappa tio minuter senare skulle Real Madrid ta leningen i matchen. Benzema med en fin framspelning till Vinicius som löäpte sig fri och placerade in 3-2 för huvudstadsklubben. Vild glädje utbröt på Bernabéu och brassen hoppade upp och firade med publiken.

- Bernabéu exploderar. Det där firandet, den där kyssen, den däer gesten och det där målet betydde rätt mycket, kommenterade C Mores Adam Pinthorp.

Med drygt 25 minuter kvar att spela gjorde nyförvärvet från Rennes, 18-årige Eduardo Camavinga göra sin debut i Real Madrid när han ersatte Eden Hazard. Och vilken debut det skulle bli. Efter bara sex minuter på planen så gjorde han sitt första mål i Real Madrid. Luka Modric stod för ett fenomenalt förarbete och på målvaktsreturen höll sig fransmannen framme och rakade in 4-2 för Real Madrid.

- Målet är godkänt. Vilken succédebut. Eduardo Camavinga, Real Madrid leder med 4-2, säger Pinthorp efter 18-åringens mål.

Benzema skulle få göra ett hattrick efter att Vinicius gått omkull i straffområdet och fransmannen förvältade straffen på bästa vis. 5-2 till Real Madrid blev slutresultatet och de går upp som serieledare i La Liga.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militão, Nacho, Gutierrez - Modric, Casemiro, Valverde - Hazard, Benzema, Vinicius Jr

Celta Vigo: Dituro - Mallo, Murillo, Araujo, Galan - Tapia, Mendez, Suarez, Cervi - Mina, Aspas

Du ser matchen på C More och Sportkanalen.