TV: Real Sociedad överkört i Isaks frånvaro: "En total kollaps"

La Liga

Real Sociedad kollapsade fullständigt mot Athletic Club.
I Alexander Isaks frånvaro åkte "La Real" på storstryk i derbyt.
- Athletic Club förnedrade Real Sociedad i den andra halvleken, sa C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

4:36

Alexander Isak är skadad och kunde därmed inte komma till spel i söndagens derbymöte med Athletic Club i La Liga. Svensken fick därmed, från sidan, se sina lagkamrater åka på en tung förlust, som nog kommer gräma "La Real"-supportrarna länge.

Efter en mållös första halvlek fick Athletic Club ordentlig utdelning i andra halvan av matchen. Dani Vivian ordnade 1-0 i den 68:e minuten, och fyra minuter senare dubblade Oihan Sancet ledningen till 2-0.

Därefter blev läget än värre, då Inaki Williams och Iker Muniain skrev slutresultatet till 4-0. Med andra ord, en rejält tung förlust för Real Sociedad.

- Athletic Club förnedrade Real Sociedad i den andra halvleken. Det går inte att beskriva det på något annat sätt, sa C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

- Det var en total kollaps av Real Sociedad, fortsatte han.

Real Sociedad är nu på sjunde plats, medan Athletic Club är på åttonde plats i La Liga. Real Sociedad har fyra poäng upp till Barcelona på den sista Champions League-platsen.