TV: Rodrygo och Valverde ordnade derbysegern - Real Madrid går förbi Barça

La Liga

Mario Hermoso reducerade - och såg rött på två minuter.
Därefter säkrade "Los Blancos" segern i Madridderbyt.
- Real Madrid förtjänade inte att vinna, säger Atlético-målvakten Jan Oblak efter matchen.

Se höjdpunkterna från Atlético Madrid-Real Madrid i spelaren ovan.

Hermoso får rött kort - på två minuter

Det vankades Madridderby i La Liga när tabellsjuan Atlético Madrid tog emot tvåan Real Madrid på Wanda Metropolitano under söndagskvällen. "Los Blancos" fick då klara sig utan lagkaptenen och skyttekungen Karim Benzema som fortsatt är skadad.

I stället bildade Vinicius Junior, Rodrygo och Federico Valverde forwardstrio. För Atlético Madrid gjorde Antonio Griezmann sin första start för säsongen, mycket på grund av en klausul i kontraktet som hållit honom borta från spel under längre perioder.

Efter knappt 20 minuter tog Real Madrid ledningen. Nyförvärvet Aurélien Tchouaméni chippade läckert fram Rodrygo, som löpte i djupled och sköt in 0-1.

- Det är inget fel på den passningen från Tchouaméni, sa C Mores kommentator Christopher Kviborg i sändningen.

- Den är alldeles fenomenal. En utmärkt chipp, bra tajmad löpning av Rodrygo och avslutet... högklassigt, fyllde experten Marcelo Fernandez i.

Kort därefter var Atlético nära att kvittera när Antonio Griezmann testade skott utifrån, men Thibaut Courtois i Real Madrid-målet sträckte ut och stod för en kvalificerad räddning.

Inget mål där, i stället utökade gästerna sin ledning.

36 minuter stod på klockan när Vinicius Junior kombinerade sig fram längs vänsterkanten och avlossade ett skott som tog i stolpen, men på returen kunde Federico Valverde skjuta in 0-2 från nära håll.

- Real Madrid är dödligt effektivt! utbrast Kviborg i sändningen.

Atlético Madrid tog över spelet i andra halvlek i jakten på ett reduceringsmål. Real Madrid försvarade sig bra, men med knappt tio minuter kvar att spela fick man ge vika. Thibaut Courtois kom ut fel och missbedömde en hörna, varpå inbytte Mario Hermoso kunde stöta in reduceringen.

- Han missar verkligen. Hermoso får bollen på sig, sa Marcelo Fernandez i sändningen.

- Nu blir det åka av på Wanda Metropolitano. I ett läge där det kändes hopplöst för Atlético får man ett mål till skänks, fyllde Christopher Kviborg i.

Atlético Madrid jagade en kvittering i slutminuterna, dock utan att få utdelning. I stället drog inbytte Hermoso, som gjorde reduceringsmålet, på sig två gula kort inom loppet av två minuter och blev utvisad.

- Det är framförallt första varningen som är helt meningslöst. Närmast ett legendariskt inhopp det här för Hermoso, konstaterade Kviborg.

Real Madrid vann derbyt med 2-1, tog sjätte raka segern och går därmed förbi Barcelona i tabellen och upp i topp av La Liga.

- Real Madrid förtjänade inte att vinna och Hermoso förtjänade inte att få ett rött kort, säger Atlético-målvakten Jan Oblak efter matchen.

Atlético Madrid: Oblak - Felipe, Witsel, Mandava - Llorente, De Paul, Kondogbia, Koké, Carrasco - Felix, Griezmann.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Modric, Tchouameni, Kross - Calcerde, Rodrygo, Vinicius Junior.