TV: Simeone förstår Costas utvisning: "Domaren kan inte ta med det känslomässiga"

La Liga

Diego Costa gjorde mål i nydebuten på hemmaplan och blev utvisad efter sitt firande.
Rätt, tycker tränaren Diego Simeone.
- Domaren kan inte ta med den känslosamma sidan av saken, för han är här för att följa reglerna, säger han.

Diego Costa blev i veckan äntligen spelklar för Atlético och i debuten i cupen blev han målskytt bara fem minuter efter sitt inhopp. Under lördagen var det dags för nydebuten på hemmaplan och anfallaren startade då. I den 68:e minuten tryckte Costa in 2-0 och sprang ut och firade vilt med fansen. Då fick anfallaren sitt andra gula kort för sitt firande och tvingades lämna planen.

Efter matchen menade Atlético-tränaren Diego Simeone att han har förståelse både för Costa och domarens beslut.

- Domaren kan inte ta med den känslosamma sidan av saken, för han är här för att följa reglerna. Efter att ha varit borta i sex månader gjorde han ett viktigt mål och ville fira med fansen. Som ni sa, det är något så känslosamt. Men uppenbarligen, om det är en regel så måste det accepteras, säger Simeone.

Simeone var mycket nöjd med det han fick se av Diego Costa innan anfallaren visades ut.

- Costas närvaro gav oss intensitet, mer styrka i anfallet. Han tvingar fram rädsla och det syns i allting. Vi är väldigt glada.

Publicerad 2018-01-07 kl 09:25