TV: Skandalscener i La Liga - match stoppades efter rasistiska tillmälen

La Liga

Sergio Ramos gav Sevilla seger i La Liga.
Samtidigt stoppades matchen i flera minuter - efter rasistiska tillmälen, skriver Marca.
- Fotboll är till för att förena, och inte dela, säger Ramos.

1:42

Avbryt
Försök igen

Sevilla har inte haft en rolig säsong, men är nu på god väg att säkra ett nytt kontrakt.

Under lördagen visade Real Madrid-legendaren Sergio Ramos vägen på sin 38-årsdag mot Getafe på bortaplan, då han stod för ett tidigt mål efter en hörna till seger med 1-0.

Samtidigt utspelade sig tråkiga scener under matchen, rapporterar den spanska tidningen Marca. Matchen stoppades i flera minuter i andra halvlek, då rasistiska tillmälen hördes inne på arenan, något Ramos markerar mot efteråt.

Vi kräver respekt i fotboll och att folk inte kommer till matcher för att prata strunt och hetsa upp spelarna, säger Ramos enligt Marca.

Ramos berättar vidare att den ena assisterande domaren hörde att Sevilla-backen Marcos Acuna blev utsatt under matchen.

- Vi måste få bort de här människorna från arenorna, och rena fotbollens rykte. Fotboll är till för att förena, och inte dela, säger Ramos.

Getafe-kaptenen Djené Dakonam:

Han (Acuna) sa att det fanns en sång, men jag hörde ingenting. Om det hände, då måste det försvinna. Det hör inte hemma någonstans, säger han.

Getafe-tränaren José Bordalás:

Vi är emot rasistiska tillrop. Vi måste sätta stopp för det, även om det är en minoritet som står för det.

Sevilla fördömer även de rasistiska tillmälena på X.

"Sevilla FC fördömer de rasistiska och främlingsfientliga förolämpningarna som Marcos Acuna och hans tränarstab utsattes för", skriver klubben.

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo kallade flera Getafe-supportrar Acuna för "apa" under matchen.

Sevilla är nu på 14:e-plats med sex poäng ner till Cadiz på nedflyttningsplats i tabellen.