TV: Straffmiss väckte Ronaldo - mål och dubbla assist

Spanien

Barcelona fick inte fira guld - Real Madrid körde över Malaga trots Cristiano Ronaldos straffmiss.

Real Madrid öppande i ett rasande tempo mot Malaga och satte 1-0-målet efter bara drygt två minuters spel. Luka Modric assisterade.
Malaga kvitterade en kvart in i matchen när Roque Santa Cruz hittade nätat bakom Diego Lopez.
Sergio Sanchez visades ut när han orsakade straff för Real Madrid sex minuter efter kvitteringen men Cristiano Ronaldo missade straffen.

Besvikelse i Real som skulle säkra ligaguldet åt Barcelona om man inte vann. Då revanscherade sig Ronaldo. Han satte 2-1 bara några minuter efter straffmissen, assisterad av Xabi Alonso. Sen fortsatte Ronaldo med att spela fram Mesut Özil till 3-1 för att försäkra sig om att lagkompisarna och fansen skulle förlåta honom straffmissen.

Malaga reducerade kort därefter fenom Vitorino Antunes, men Ronaldo fortsatte att leverera. Precis innan halvtidsvilan spelade han fram Karim Benzema till 4-2.
Benzema blev sedan själv framspelare till Modric i den andra halvleken och tio minuter efter det fick Malaga sin andra utvisning när Martin Demichelis drog på sig sitt andra gula kort.

Angel Di Maria avrundade målskyttet i matchens sista minut till 6-1.
Barcelona får alltså vänta på att fira sitt ligaguld.
Publicerad 2013-05-08 kl 23:26