TV: Suarez inblandat i allt när Barcelona körde över Alavés

Anfallaren svarade för tre assist och ett mål i 4-1-segern.
- Nu ska vi vila och njuta av ledigheten, säger Antoine Griezmann enligt Mundo Depotivo.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Barcelona tog under lördagen emot Alavés, där John Guidetti var utanför matchtruppen. Och det blev en bekväm resa för den katalanska klubben.

Barcelona tog tag i taktpinnen från start gjorde också 1-0 efter lite mindre än kvarten spelad. På ett snett inåt bakåt-inspel från Luis Suarez tryckte Antoine Griezmann iväg ett välplacerat avslut intill ena stolproten och ledningsmålet var ett faktum.

Innan den första halvleken var färdigspelad skulle Barcelona också utöka sin ledning. Arturo Vidal fick bollen av Luis Suarez i straffområdet, men i ganska snäv vinkel. Ändå valde han att gå på skott och det visade sig vara ett klokt beslut. Chilenaren fick bra träff och dunkade dit 2-0.

Tio minuter in i den andra akten Pere Pons till 2-1. Men med 20 minuter gjorde Barcelona 3-1. Målskytt? Jo, Lionel Messi. Argentinaren fick en passning av Luis Suarez utanför straffområdet. Sedan avancerade argentinaren och knorrade in 3-1.

Bara någon minut senare tilldömdes Barcelona straff efter VAR-granskning och den fick Suarez ta. Efter tre raka assist visade han även att han kan göra mål och satte enkelt dit 4-1, vilket blev matchens slutresultat. Matchen var den sista som Barcelona spelade 2019.

- Nu ska vi vila och njuta av ledigheten. Jag är väldigt glad, men vi har fortfarande inte nått vår toppnivå, säger Antoine Griezmann efter matchen enligt Mundo Depotivo.

Barcelona har nu tre poäng ned till tvåan Real Madrid, som dock har en match mindre spelad. Alavés ligger på 15:e plats i La Liga.

Barcelona: ter Stegen - Roberto, Umtiti, Pique, Alba - Vidal, Busquets, Alena - Messi, Suarez, Griezmann.

Alavés: Pacheco - Aguirregabiria, Ely, Navarro, Duarte - Vidal, Munoz, Pons, Garcia, Wakaso - Perez.