I 96:e minuten satte svensken dit segermålet mot Real Betis.
- Han har en fantastisk framtid, säger huvudtränare Rafael Benítez efteråt.

1:33

Se målet i spelaren ovan.

Ställningen på Estadio de Balaídos mellan Celta Vigo och Real Betis var 1-1 när Williot Swedberg byttes in i 67:e minuten. Ett beslut som skulle visa sig bli direkt matchavgörande för hemmalagets del.

För på tilläggstid blev nämligen den svenske U21-landslagsmannen hjälte.

I 96:e minuten blev en djupledsgående Swedberg frispelad på offensiv planhalva. Ensam framför mål rundade han sedermera Real Betis keeper och rullade in 2-1 i öppen kasse.

Vilda glädjescener utbröt därefter i hemmalägret och Swedberg löpte ut mot läktaren för att jubla med fansen.

- Jag blev mer trött av firandet än av själva målet, säger svensken med ett flin i ett klipp som Celta Vigo publicerat.

Fullträffen var 19-åringens andra för säsongen. Han avgjorde även sent mot Almería i början av september förra året.

Förre Hammarby-talangens mål blev matchens sista. 2-1-segern innebär inte bara att Celta tar sig upp på säker mark i La Liga-tabellen, de bröt även Real Betis svit på 13 raka matcher utan förlust.

Celtas chefstränare Rafael Benítez var belåten med svensklöftets inhopp efter det sena avgörandet:

- Swedberg tränar fenomenalt, arbetar hårt och har en fantastisk framtid. Han tar steg för steg. Jag har mycket förtroende för honom. Han är en ung spelare som behöver spela. Ibland funderar jag på att byta in honom tidigare men erfarenhet är något jag också måste värdera.

Swedberg har kontrakt med Celta till 2027. I år är den offensive mittfältaren noterad för speltid i nio matcher.