TV: Tello sänkte Real Madrid efter Benzemas indianare: "Fatalt misstag"

La Liga

Oavgjort med åtta minuter kvar att spela.
Då stod Real Madrids Karim Benzema för ett ordentligt misstag - varpå Real Betis kunde kontra in 2-1 och vinna mötet.

Se Tellos mål i spelaren ovan.

Real Betis hade de hetaste målchanserna i den första halvleken när Real Madrid kom på besök under söndagskvällen. Länge såg första halvlek ut att sluta mållös, men med fem minuter från pausvisslan slog de grönvita till.

Efter en tilltrasslad situation landade bollen framför Sidneis fötter. Sidnei? Han tvekade aldrig utan klippte till direkt med högern i utkanten av straffområdet - och fick på en strut som seglade upp i krysset.

Betis trodde nog att de skulle gå till pausvila med 1-0, men på tilläggstid dömde domaren straff för Real Madrid. Fram klev Karim Benzema och skickade behärskat in kvitteringen.

1-1 i paus.

Joaqúin fick därefter i början av andra ett gyllene läge att ge hemmalaget ledningen på nytt, men 38-åringen fick inte ordning på balansen och avslutet misslyckades. Kvarten efter Joaquíns chans var gästerna ytterst nära att göra 2-1, men Ferland Mendys avslut prickade ribban.

Matchen stod därefter och vägde - och till slut skulle den få ett avgörande.

Benzema stod för en indianare med åtta minuter kvar av ordinarie tid. Fransmannens passning gick rätt in i banan, utan adress - och då högg Betis direkt. Andres Guardado snodde åt sig bollen, frispelade Cristian Tello som i sin tur placerade in 2-1 för hemmalaget - hans första ligamål för säsongen.

- Det är ett fatalt misstag av Benzema. Ytan som uppstår är gigantisk, säger C Mores kommentator Adam Pinthorp.

Real Madrid reste sig aldrig efter det, utan Betis vann mötet med 2-1.

Förslusten gör att Madrid-klubben fortsatt är tvåa i La Liga, två poäng bakom Barcelona i topp. Real Betis å sin sida placerar sig på tolfteplats i tabellen.

Real Betis: Robles - Emerson, Sidnei, Bartra, Moreno, Gonzalez, Fekir, Canales, Guardado, Joaquin, Moron

Real Madrid: Courtois - Militao, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Benzema, Modric, Casemiro, Lucas V, Vinicius