Valencia krossade Malaga - fyra mål på sex minuter mot Malaga

Spanien

Valencia exploderade mot Malaga. Inom loppet av sex minuter gjorde man fyra mål och vann till sist med 5-1.

Jubel i Valencia

Det skulle bli en tajt match på Mestalla. Valencia skulle försöka få hål på försvarsstarka Malaga i sin jakt på en plats i Champions League där man inför matchen låg fyra poäng efter Real Sociedad som innehar fjärdeplatsen.

Efter en jämn inledning hände plötsligt allt på en gång. Inom loppet av sex minuter, mellan den 25:e och 31:e minuten, gjorde Valencia fyra mål. Det är första gången sedan Dortmund mot Frreiburg 2002 som ett lag i en av de fem stora ligorna gör fyra mål så fort. Roberto Soldado gjorde två av målen, det ena på straff, övriga två gjordes av Sergo Canales och Daniel Parejo.

Malaga lyckades sedan samla ihop sig och reducerade till 1-4 precis innan paus när Julio Baptista slog till. Valencia ökade på till 5-1 i andra halvlek genom Ever Banega. Rsultatet stod sig och Valencia har häng på sista CL-platsen.