Senaste Barcasegern kom den 27 januari 2021.
Rayo Vallecano ställde än en gång till med problem för Barcelona.

0:26

FC Barcelona har i stunder blandat och gett den här säsongen - och mot mardrömsmotståndet Rayo Vallecano på bortaplan hamnade laget på nytt i en knivig situation.

I den 39:e minuten tog Rayo Vallecano ledningen - och som man gjorde det. Unai Lopez fick chansen att avlossa från distans (till höger) och drog till med en mästerlig kanon som borrade sig in till 1-0 vid den främre stolpen.

Ju längre matchen gick, desto närmre kom Barcelona en kvittering. I den 75:e minuten prickade Raphinha stolpen från distans, returen landade hos Robert Lewandowski som trots öppet mål inte lyckades överlista Dmitrievski i Rayos mål.

Lewandowski fick däremot sin revansch då han störde Rayos Florian Lejeune som stötte in ett inlägg från Balde till kvitteringen när det återstod åtta minuter av matchen.

Matchen slutade 1-1 och innebar femte raka matchen mot Rayo utan seger för Barcelona. Senaste segern mot laget kom i Copa del Rey den 27 januari 2021. Barca ligger fortsatt trea i La Liga, tre poäng bakom serieledande Girona.

Rayo Vallecano: Dmitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Espino - Palazon, Lopez, Valentin, de Frutos - Camello, Trejo.

Barcelona: Pena - Cancelo, Christensen, Martinez, Baldé - de Jong, Romeu, Pedri - Yamal, Lewandowski, Torres.