Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Van Gaal skrämde Pique - "vågade inte öppna munnen"

Foto: AP

Gerard Pique

BARCELONA. Gerard Piqué berättar om sitt första möte med Luis van Gaal som tonåring.

- Jag vågade inte öppna munnen på hela middagen, säger Piqué enligt The Foot.

En av de mer kända anekdoterna runt FC Barcelona är den om när förra Barcelonatränaren Luis van Gaal knuffade en 13-årig Gerard Piqué och sa till pojken “Du är för klen för att någonsin bli en Barcelonaförsvarare”. 

Nu har Gerard Piqué för första gången själv berättat om den “traumatiska” händelsen han fick uppleva när han fortfarande drömde om ett liv som fotbollsproffs. 

Piqués morfar Amador Bernabeu jobbade som vice-president för FC Barcelona vid tidpunkten och Luis van Gaal var a-lagets huvudtränare. En dag bjöd Amador hem van Gaal på middag, eftersom han vill introducera honom tills sitt barnbarn som var en lovande back i ett av Barcelonas ungdomslag.

- Jag var 13 eller 14 år gammal. Jag ville imponera. Jag blev chockad när jag såg honom, där var Barcelonas tränare i vårt hem. Men jag tänkte att inom tre, fyra år så skulle jag spela för klubbens a-lag, berättar Piqué för det franska fotbollsmagasinet The Foot. 

Men den kaxiga Piqué blev snabbt tyst efter att van Gaal knuffat honom och förklarat att han aldrig skulle lyckas i Barcelona, han var för klen.

- Han knuffade mig hårt och jag föll till golvet. Efter det vågade jag inte säga ett ord på hela middagen.

Gerard Piqué som kom till klubben som 10-åring lämnade FC Barcelona när han var 17 för spel i Manchester United men återvände 2008 och gjorde då sin debut för FC Barcelonas A-lag. 

Luis Van Gaal tränade klubbens A-lag vid två tillfällen, första gången mellan åren 1997-2000 och andra gången 2002-03. 

Alexandra Jonson

Publicerad 2013-11-07 kl 18:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons