Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Världens tio bäst betalda fotbollsspelare – Zlatan på plats åtta

Spanien

Även när det kommer till det ekonomiska är Lionel Messi och Cristiano Ronaldo i en annan dimension jämfört med resten av Europas fotbollselit. 

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic

Argentinaren och portugisen är de överlägset bäst betalda fotbollsspelarna, följt av ett par brassar, en holländare, ett par britter, och en svensk.

France Football har publicerat en genomgång över hur mycket de tio bäst betalda fotbollsspelarna i världen tjänar. Det inkluderar inte bara lön, utan även bland annat bonusar, sponsoravtal, och eventuell sign on från senaste kontraktsskrivningen.

Topp två är inte svårgissad: Lionel Messi tjänar drygt 600 miljoner kronor om året, medan Cristiano Ronaldo har drygt 500 miljoner kronor. Efter de två följs dem av brassen Neymar på 340 miljoner kronor.

Zlatan Ibrahimovic tar sig in på plats åtta. Svensken tjänar 200 miljoner kronor om året. Med det är han dock inte bäst betald PSG-spelare, utan den platsen har fjärdeplacerade Thiago Silva. Observera att listan inte tar hänsyn till netto- utan endast bruttolönerna, vilket gör att spelarna i Ligue 1 plockar ut lägre summor på grund av de höga skatterna i Frankrike.

Annons

1. Lionel Messi, 606 miljoner kronor
2. Cristiano Ronaldo, 503
3. Neymar, 340
4. Thiago Silva, 256
5. Robin van Persie, 239
6. Gareth Bale, 222
7. Wayne Rooney, 210
8. Zlatan Ibrahimovic, 200
9. Sergio Agüero, 198
10. Robert Lewandowski, 188

Publicerad 2015-03-24 kl 17:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto