Zlatan: Jag är väldigt lycklig

Spanien

Bänkad, inbytt - och målskytt.
Zlatan Ibrahimovics vänstervolley gav Barcelona segern i El Clasico, 1-0.
-Jag är väldigt lycklig. Jag har inte spelat på tio dagar och känner mig bra i benet, sade svensken efter matchen enligt spanska tidningen AS.

Efter en jobbig första halvlek för Barcelona valde tränaren Pep Guardiola att byta in Zlatan Ibrahimovic redan efter sex minuter in i andra.

Fem minuter senare hade svensken presenterats sig i El Clasico-sammanhang.
Försvararen Daniel Alves hittade Ibrahimovic med ett långt inlägg vid den bortre stolpen. Svensken drog till på volley med vänsterfoten. Kanonen, som innebar 1-0 till Barcelona, var otagbar för målvakten Iker Casillas.

-Målet var Dani Alves förtjänst. Han slog en fantastiskt krossboll, sade Ibrahimovic.
Uppladdningen för årets första El Clasico hade pågått länge. Barcelona-baserade tidningar producerade bilagor på 60 sidor och på flera tv-kanaler vevades gamla matcher mellan lagen gång på gång.

Då var mötena mellan Barcelona och Real Madrid målrika och underhållande i spansk anda.

När El Clasico version 2009/10 var igång visades en ny form av fotboll upp - det var en kamp mellan tränarna Pep Guardiola och Manuel Pellegrinis hjärnor.
Genom Real Madrids lysande defensiv skapades flera målchanser. I den 20:e minuten spelade Kaka fram Cristiano Ronaldo, vars avslut räddades av Victor Valdes. Minuten senare var Higuain på väg igenom på djupet men Barca räddades ännu en gång av en utrusande Valdes.

-Vi hade många chanser, särskilt den som Ronaldo missade i första halvlek, men vi misslyckades att ta vara på dem. De gjorde det bästa av deras chanser. Resultatet är väldigt orättvist, vi förtjänade oavgjort, sade Reals Casillas.

Hemmalaget hade det svårt med kortpassningsspelet och blev allt för ofta stillastående. Deras första chans kom först i den 38:e minuten, då efter ett mer inspelsliknande avslut från Andres Iniesta.

-Vi hade det svårt i dag för Real spelade väldigt bra. De visste vad de gjorde, spelade väldigt tätt och kompakt där bak, sade Barcelonas lagkapten Carles Puyol.
Guardiolas avgörande drag i hjärnornas kamp kom i den 51:a minuten. Thierry Henry ut och Zlatan Ibrahimovic in.

Fem minuter senare kom som sagt belöningen - signerad av den svenska anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

-Ibrahimovic är en av de bästa spelarna i världen och även fast han inte var 100 procent var hans mål helt fantastiskt. Du kan inte få en bättre debut än vad han fick, sade Puyol.