Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN

Zlatans val till guldbollen: "Jag röstade på Iniesta"

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic valde Andres Iniesta före Lionel Messi.

Zlatan Ibrahimovic ser Lionel Messi som den bäste spelaren i världen - men den argentinske stjärnan fick ändå inte guldbollenrösten.

- Jag röstade på Iniesta, säger svensken i en intervju i TV-programmet BeIN Sport.

Den 7 januari kan Lionel Messi vinna sin fjärde raka Ballon d'Or-titel som världens bäste spelare. En dock som har ställt sig i vägen för det är Zlatan Ibrahimovic.

I en TV-intervju med BeIN Sport avslöjar Sveriges landslagskapten att han valde en annan spelare.

- Jag röstade på (Andres) Iniesta, för att han vann EM 2012 och har gjort det otroligt i Barcelona. Messi gör inte allt själv. Han har otroliga spelare runt om sig och som förser honom med avgörande passningar, en av dem är Iniesta. Jag hoppas verkligen att han vinner den (Ballon d'Or) i år för att Messi är ung och kan vinna flera år framöver.

Trots Iniesta-rösten så ser Zlatan ändå Messi som världens bäste fotbollspelare men att stjärnan saknat de stora titlarna under säsongen.

- Individuellt är Messi bäst i världen. Han spelar som att det är Playstation - det är helt otroligt. Men med det sagt, Iniesta vann EM 2012 och Cristiano Ronaldo vann ligan (La Liga). Räcker det? Jag vet inte. De säger att man måste vinna Champions League för att vinna Ballon d'Or, men de (Chelsea) som har vunnit där är inte ens nominerade.

Zlatan Ibrahimovic var själv nominerad bland de 23 bästa men föll bort i topp-tre-gallringen då trion Messi, Iniesta och Ronaldo röstades fram.

Publicerad 2012-12-19 kl 12:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons