Då gjorde Alexander Johansson tre mål.
- Det är väldigt kul att se honom just nu, säger HBK:s Joel Allansson till Discovery+.

Lördagen bjöd på två drabbningar i superettan.

Serieledaren Halmstad ställdes mot tabelltolvan Jönköpings Södra. Dalkurd mötte Örgryte där båda lagen huserar i den nedre halvan av tabellen.

HBK hade med sig fem raka segrar. Även J-Södra hade segrar i bagaget, närmare bestämt två stycken. Men framför allt firade hemmalaget 100-årsjubileum på Stadsparksvallen.

Det skulle dröja 18 minuter innan matchens huvudperson var framme för första gången. Alexander Johansson stressade J-Södras försvar - och det skulle ge utdelning. Johansson vann bollen och kunde rulla in 1-0 till Halmstad.

I minut 38 nickade anfallaren in 2-0 efter ett perfekt slaget inlägg från högerkanten.

- Det börjar bra med att jag får göra två bra mål. Han siktar mig rätt i huvudet, säger Johansson till Discovery+ i halvtid.

Efter slarv i J-Södras försvar kunde Halmstads Joel Allansson sätta 3-0 strax innan halvtidsvila.

Andra halvlek blev inte sämre för Johansson som satte 4-0 med drygt tio minuter spelade, strax efter J-Södras Adam Ben Lamin bestraffades med rött kort. Innan matchen var slut hann Mikael Boman fastställa slutresultatet, 5-0, efter en klack från inbytte Villiam Dahlström.

- Det är väldigt kul att se honom (Johansson) just nu, säger Joel Allansson till Discovery+.

I Uppsala tappade Dalkurd 1-0 till 1-2 när Örgrytes Isak Dahlqvist och Viktor Lundberg var framme. Suleman Zurmati stod för hemmalagets mål.

Publicerad 2022-08-13 kl 17:04