Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BETYG: Så snygga är alla superettan-matchställ

Superettan

Superettan är i full gång.
Här sätter Max Richnau betyg på samtliga superettanlags matchställ för 2024 för Fotbollskanalens räkning.

Foto: Bildbyrån.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Förra årets betygssättning av superettans matchställ hittas här.


IK Brage

Kommentar: Brage har gått över till en något ljusare grön nyans på tröjan, med ett mörkare grönt mönster. Kompletterat med vita shorts och strumpor fungerar det ganska bra. De flesta reklamloggor är dessutom färgintegrerade. Borlänges stolthet når en trea.

***

Degerfors IF

Kommentar: Degerfors kör vidare med samma ställ som föregående år, ett ställ det i grunden inte är mycket fel på, det hade nog till och med varit uppe och nosat på de högre betygen om det inte vore för de extremt utstickande reklamloggorna. Synd, Bruket har klart högre potential än godkänt!

Annons

***

Gefle IF

Kommentar: Gefle rullar vidare med ljusblått, där man fortsatt får reklamen att smälta in – inte alltid lätt med ljusa färger och enfärgad tröja. Kanske att den ljusblåa nyansen är lite blek, men Gif når även i år en stark trea.

***

Helsingborgs IF

Kommentar: Färgerna är bra ihop och stället är överlag balanserat. Det är dock inte helt lätt att se att det är Kärnan som är avbildad på sidan av tröjorna – vid första anblick ser det lite stökigt ut. Därtill ett par loggor som sticker ut färgmässigt. Trean känns given för HIF.

***

Landskrona Bois

Kommentar: Tittar man bara på bröstet/magen är det svårt att se vilka färger Landskrona ens spelar i, så breda och utstickande är reklamblafforna. Bois ställ är i grunden minst helt okej, men med alla loggor som sticker ut kan jag inte ge årets upplaga godkänt.

Annons

***

IK Oddevold

Kommentar: Blått och vitt som fungerar helt okej ihop. Kanske hade balansen blivit aningen bättre med vita shorts? Kanske också någon reklamlogga för mycket. Men klart godkänt för nykomlingen från Bohuslän.

***

Sandvikens IF

Kommentar: En snygg nyans av röd som balanseras upp bra med vita kragdetaljer, ärmar, shorts och strumpor. Lite synd att reklamen på shortsen sticker ut färgmässigt. Hade reklamen skalats ner hade det här varit uppe och nosat på högsta betyg, ett ställ som Arsenal hade kunnat vara avundsjuka på. Bra, Sandviken!

***

Skövde AIK

Kommentar: Helrött blir lätt lite tråkigt, så även i Skövdes fall. Med all utstickande reklam i kulörta färger får man vara nöjd att man klarar godkänt med liten marginal.

***

Gif Sundsvall

Kommentar: Frågar ni mig gör Sundsvall helt rätt i att gå tillbaka till vita shorts, det gör att balansen mellan färgerna blir klart bättre. Tröjan är dock aningen tråkig för att det ska räcka till mer än en stark trea.

Annons

***

Trelleborgs FF

Kommentar: TFF går åt rätt håll på reklamlogga-fronten, där det mesta nu går i vitt och blått. Men det är fortfarande aningen mycket på en rätt tråkig tröja för att det ska bli mer än klart godkänt.

***

Utsiktens BK

Kommentar: Föredömligt lite reklam, vilket ger en stilren känsla till själva tröjan. Det känns dock lite väl mörkt att låta hela stället gå i marinblått. Vita shorts och plötsligt kan Utsikten hota ännu högre upp i de här betygsättningarna framöver.

***

Varbergs Bois

Kommentar: Bra färgnyanser och fin bredd på ränderna. Varberg har de senaste åren lyckats minska antalet reklamloggor på matchstället – nästa steg för att få snyggare matchställ vore att få dem att smälta in färgmässigt på tröja och shorts. Innan dess är det en lång väg upp till mer än godkänt.

***

Örebro SK

Annons

Kommentar: Vitt är en riskabel färg för tröjan om det är många reklamloggor som sticker ut färgmässigt – här lever Örebro farligt. När stället i övrigt inte heller är så kul blir resultatet en blek tvåa.

***

Örgryte IS

Kommentar: Örgrytes leverans har varit brutal de senaste åren, då man i princip varje år sedan den här betygsättningen började har haft svensk elitfotbolls snyggaste matchställ med sin vinröda tröja, mörkblåa shorts och vita strumpor. Årets variant är egentligen inte en försämring – tröjan är till och med riktigt bra med kragen och stjärnan – men nu börjar det bli någon reklamlogga för mycket (inte minst den färgmässigt otroligt utstickande på shortsen) för att man ska klara att hålla sig kvar högst på tronen. Fortfarande ett riktigt bra matchställ – men inte bäst i superettan i år.

Annons

***

Östers IF

Kommentar: De lite mörkare röda och blåa nyanserna tjänar Öster väl – det bildar en riktig fin färgkombination som står i bra balans mellan tröja, shorts och strumpor. Den stora kragen sticker ut som lite märklig, men detta är i hög konkurrens ändå ett av superettans bästa matchställ i år.

***

Östersunds FK

Kommentar: Rött och svart är en fantastiskt bra färgkombination till ett fotbollsställ, och Östersund levererar i år en riktigt välbalanserad variant med bra bredd på ränderna och relativt sparsamt med reklam. Jag gillar dessutom de gula nyanserna som tar sig in genom klubbmärket och tillverkarloggan på bröstet. Det stora minuset, och det som stoppar jämtarna från att nå femman, är den helt randfria ryggen, men det räcker ändå till ett tronskifte – Östersunds FK har superettans snyggaste ställ 2024!

Annons

***

Snyggast ställ i ligan: Östersunds FK

Fulast ställ i ligan: Landskrona Bois

Kommentera gärna vad ni tycker här nedan. Kom också ihåg att detta är en subjektiv lista är betyget i vissa fall kommer från någon slags abstrakt magkänsla - och att det är helt okej att tycka annorlunda.

Publicerad 2024-04-13 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto