BP vände och vann mot Östersund - talangerna fixade tre poäng

BP vände och vann, borta mot Östersund.
18-årige Richie Omorowa avgjorde efter en försvarsblunder från ÖFK i minut 98.

Det var målfyrverki från start på Jämtkraft Arena när Östersund tog emot BP.

Chovanie Amatkaryo gjorde mål för tredje matchen i rad när han såg till att Östersund tog ledningen efter blott sex minuter.

Gästerna kvitterade kort därefter genom Gustav Sandberg-Magnusson men när matchklockan passerade 16 minuter spelat, så var hemmalaget, ÖFK i ledningen igen. Malcolm Stolt blev målskytt fram till 2-1.

Det skulle sedan dröja fram till matchminut 77 innan nästa mål i matchen föll. Bröderna Bergvall samarbetade för BP fram till 2-2. Lucas Bergvall hittade fram till Theo och kvitteringen var ett faktum.

Det var sedan i det absoluta slutskedet av matchen som BP skulle avgöra. 18-årige Richie Omorowa fick en gratischans efter en snespark från Erlend Sivertsen i ÖFK-försvaret. En chans som Omorowa gjorde det mesta ut av och satte dit 3-2 för gästerna och BP bärgade därmed tre poäng.

BP är nu tvåa i superettan med 38 poäng efter 20 matcher.

Parallelt i superettan kryssade Landskrona och Jönköping (1-1).

Publicerad 2022-08-20 kl 16:31