Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BP:s kampanjdrag - byter namn till "BrommaGirls"

Superettan

Under en period i vår kommer Brommapojkarna att byta namn till "BrommaGirls".
Detta som ett led i BP:s långsiktiga arbete att bli en jämställd förening, skriver man i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån

Flera år i rad har medlemmar i Brommapojkarna försökt byta namn på föreningen till IF BP. Men förslagen har inte fått tillräckligt med röster av samtliga medlemmar vilket gjort att föreningen fortfarande heter IF Brommapojkarna.

Men under kampanjen "The future is equal" byter föreningen namn till ”BrommaGirls”, meddelar BP via ett pressmeddelande.

Stockholmsklubben skriver att namnbytet är ett led i att "belysa BP:s långsiktiga arbeta för att bli en jämställd förening" och under en seriematch kommer BP:s damlag att bära en specialdesignad tröja där det står "BrommaGirls" på ryggen.  

- En sak vi har lärt oss i vårt arbete för att bli mer jämställda är hur viktiga ord och benämningar kan vara. De kan både befästa och förstärka destruktiva normer och strukturer samtidigt som de, om de används rätt, kan vara ovärderliga i en förändringsprocess. Många namn som används inom fotbollen idag visar tydligt att mannen ses som norm. Detta måste vi förändra nu. Vi kan inte längre acceptera att vi benämner saker olika beroende på vilket kön du har, säger Stefan Bärlin, hållbarhetsansvarig i BP i en kommentar.

Annons
Publicerad 2019-05-15 kl 17:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto