Avbryt
Försök igen

Se målet i spelaren ovan.

Örgryte IS avslutade superettan med två raka segrar och tog sig därmed upp på kvalplats i tabellen. På torsdagskvällen spelades det första kvalmötet av två där ettan norran-tvåan Nordic United stod för motståndet i Södertälje.

Öis var närmast ett ledningsmål i första halvlek då Christoffer Styffe fick iväg ett avslut från nära håll, men Dejan Garaca i Nordic United-målet stod för en vass räddning. Strax före halvtidsvilan hade dessutom Edi Sylisufaj ett skott från distans som smet utanför stolpen.

Det dröjde i stället till slutet av matchen innan göteborgarna fick utdelning.

I 78:e minuten bröt Sargon Abraham igenom centralt i planen och spelade fram en fristående Noah Christoffersson, som säkert placerade in ledningsmålet. Ett succéinhopp för forwarden.

Öis höll sedan undan och vann matchen med 1-0. Därmed är det rödblå fördel inför returen som spelas i Göteborg på Söndag.

- Det var skönt att vinna! Det var ett jäkla lyckat inhopp! Jag vet inte hur många minuter det tog men det gick snabbt att göra målet där ja. Jag är rätt säker på att jag hade rört bollen innan målet men det hade ju varit en dröm annars, säger Christoffersson till GP efteråt.

Om matchen säger Öis-forwarden:

- Det är spänt. Man märker att det är mycket som står på spel. Det är stor skillnad på att spela i superettan och i division 1. Det är viktigt för hela klubben att vinna det här. Nu vann vi första halvleken.

Nordic United FC: Garaca - Fazal, Tarasovs, Mintah Adomako, Aphrem, Eminovic, Laturnus, Shhab, Masangane, Diaby, Gürsac.

Örgryte IS: Nilsson - Tagesson, Styffe, Haglind Sangré, Svensson - Sadiku, Holmén - Paulson, Lundberg, Bärkroth - Sylisufaj.