Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djuric blev kallad "seklets största Judas" - bemöter kritiken: "Ska visa att de har fel"

Superettan

Dusan Djuric återvände till HBK men blev direkt kallad "seklets största Judas" av supporterföreningen.
Men mittfältaren hoppas att supportrarna kan uppskatta honom igen.
- Jag ska bara spela fotboll och visa för dem att de har fel i slutändan, säger Dusan Djuric i HBK:s dokumentär "Blå".

Foto: Bildbyrån

Halmstad BK meddelade i februari att Dusan Djuric återvänder till klubben, nästan tolv år efter han lämnade för Zürich. Mittfältaren kommer senaste från sejourer i Dalkurd och Gais, där han gjorde två säsongen i Göteborgslaget.

Kort efter värvningen gick HBK:s officiella supporterförening Bollklubben Support ut med en kommentar på både Twitter och Facebook, där de uttryckte sitt missnöje över värvningen.

"BKS står inte bakom att HBK väljer att pissa på sina supportrar och med öppna armar välkomna seklets största Judas. Slut på meddelande."

Supporterföreningen bad senare om ursäkt för inlägget och menade att det var ett ”ogenomtänkt inlägg”. De menade även att Djuric är en spelare som väcker starka känslor och att "när så starka känslor är iblandade rinner det över ibland och man får försöka lära sig av det".

ANNONS

Huvudpersonen själv kommenterar nu händelsen och menar att den inte kommer påverka honom.

- Folk får tycka vad de vill. Jag har inga större problem med det. Jag ska bara spela fotboll och visa för dem att de har fel i slutändan. De har gillat mig en gång och jag hoppas att de kan göra det en gång till, säger Dusan Djuric i HBK:s dokumentär "Blå". 

HBK-tränaren Igor Krulj menar att i dokumentären att kritiken inte ska riktas mot Djuric utan istället mot HBK, som han menar borde gjort mer för att locka hem mittfältaren till klubben.

- Du sitter alltid i ett förarsätet att få hem en hemvändare. Han har bara förkärlek till din klubb, inte någon annan klubb. Så där ser jag mer ett misslyckande av klubben att inte få hem en hemvändare istället för att slänga all skit på en spelare med sin familj härifrån och faktiskt har mest känslor och hjärta för HBK. Han skulle alla dagar i veckan välja HBK om han haft samma premisser som någon annan.

ANNONS

Även bollklubbens klubbchef Tony Karlsson håller med om att Djuric fått oförtjänt mycket kritik och att mittfältaren kan bli en viktig spelare då HBK jagar en återkomst till allsvenskan.

- Vi är väldigt glada över att ha Dusan hemma och jag tror faktiskt, när vi summerar säsongen, att han kommer att vara en av dem som kanske har avgjort någon match som vi behöver vinna. Jag tror inte att han kommer att spela 90 minuter i 30 omgångar, men om han kan spela perioder i matcher och hoppa in så kommer han att göra viktiga bidrag, säger Karlsson.

Krulj berättar också att han eldade på Djuric under en löpträning med att nämna kritiken mot honom.

- Dagen efter, i och med att vi vill få "Dulle" i bra form igen, hade vi en ganska hård löpträning med honom efter träningen. Han höll på att slappna av mentalt och då ställde jag en fråga till honom: "Dulle, ska du fortsätta löpa eller bli kallad Judas?". Då började han sprinta igen och det brann som bara den i skallen och ögonen, så jag hoppas att han får rätt till slut, säger HBK-tränaren.

ANNONS
Publicerad 2019-03-15 kl 11:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto