POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
52v

HBK:s supporterförening med hård kritik mot Djuric-värvningen - bad sedan om ursäkt: "Ogenomtänkt"

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Dusan Djuric återvände i dag till Halmstads BK.
Då svarade HBK:s officiella supporterförening Bollklubben Support med ett kritiskt inlägg - men bad sedan om ursäkt. 
"Vi ber om ursäkt till alla som tagit illa vid sig", skriver "BKS" på sin hemsida
- Jag vill läsa det själv innan jag förhåller mig till det, säger HBK:s klubbchef Tony Karlsson. 

Halmstads BK meddelade i dag att klubbens tidigare mittfältare Dusan Djuric återvänder till föreningen. Djuric är fostrad i klubben och var bland annat med och bidrog till att HBK kom tvåa i allsvenskan 2004 och året efter gick vidare till gruppspelet i Uefa-cupen. Däremot lämnade han föreningen 2007 för Zürich i Schweiz och återvände under 2016 till Sverige igen, men för spel i Dalkurd och därefter två år med Gais i superettan. 

Innan Djuric flyttade till Dalkurd, så var han i två omgångar aktuell för HBK. När han höll igång med HBK sommaren 2015 och var klubblös, så berättade HBK:s dåvarande klubbchef Fredrik Andersson att Djuric tackade nej till HBK och efter träning med klubben inför säsongen 2016, så gick Djuric ut och berättade att han var besviken över HBK:s erbjudande till honom, vilket gjorde att han gick till Dalkurd.

- Jag var ganska arg faktiskt ett ganska bra tag på att de (HBK) betedde sig så som de betedde sig. Jag tycker ändå att jag har gjort mycket för klubben. De har tjänat mycket pengar på mig och jag har alltid gett 100 procent där. Det kändes lite orättvist. Jag trodde att de skulle behandla mig lite bättre, sa mittfältaren till Kvällsposten då.

Efter att HBK meddelade att Djuric är klar för klubben, så gick HBK:s officiella supporterförening "Bollklubben Support" ut med en kommentar på föreningens Facebook-sida och på Twitter. "BKS" skrev då så här om värvningen: 

"BKS står inte bakom att HBK väljer att pissa på sina supportrar och med öppna armar välkomna seklets största Judas. Slut på meddelande."

Efter att kommentaren publicerades, så uttryckte flera människor kritik mot kommentaren, både på Twitter och Facebook. Bollklubben Support valde därefter att förklara inlägget på sin hemsida. Supporterklubben bad bland annat om ursäkt för ett "ogenomtänkt inlägg".

"Idag blev det klart att Dusan Djuric skriver på för HBK under säsongen 2019. En spelare som väcker många och starka känslor för oss supportrar till Halmstads BK. Dusan har gett många av oss flera fina HBK-minnen och just därför var det extremt smärtsamt när han flera gånger valde bort HBK för andra alternativ, när vi behövde honom som allra mest", skriver supporterföreningen på hemsidan.  

"Vi förstår att folk ser olika på saker och ting. Vi välkomnar det också, utan viss polemik tar man sig inte framåt. BKS gick idag ut med ett ogenomtänkt uttalande skrivet i affekt och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Vi är en liten supporterförening med ett fåtal engagerade som bygger sitt engagemang och driv kring känslor, känslor för HBK. När så starka känslor är inblandade rinner det över ibland och man får försöka lära sig av det". 

"Vi ber om ursäkt till alla som tagit illa vid sig för hur inlägget i fråga formulerades. Det fina i kråksången är att detta visar vilket stort engagemang det finns kring HBK, för att göra HBK bättre. I slutändan suktar vi alla efter framgång för HBK, oavsett vilken åsikt man har kring värvningen av Dusan. Vi beklagar återigen hur vi har formulerat oss och hoppas att alla som återigen vill se ett HBK i Allsvenskan kan engagera sig tillsammans". 

HBK:s klubbchef Tony Karlsson vill inte kommentera inlägget som publicerades på Facebook och Twitter, då han själv, vid telefonsamtalet, inte hade tagit del av det. 

- Jag vill läsa det själv innan jag förhåller mig till det, så det är inga kommentarer till det mer än att jag tycker att det är synd att supportrar ser på det så. Jag har varit inblandad i förhandlingarna med Dusan 2015, 2017 och nu och kan bara redogöra för det sakligt, säger han. 

Karlsson ger sin version om när han var inblandad i kontakt med Djuric under 2015 och 2017, men att parterna inte kunde mötas då om en gemensam framtid. 

- Vi ville gärna ha hem Dusan 2015 och vi var i dialog med varandra. Då var Dusan fortfarande sugen på Europa, så då blev det inget avslut. 2017 ville Dusan till oss, men vi hade precis gjort upp med Ivo Pekalski och hade en bred trupp, så vi gav Dusan det starkaste erbjudandet vi kunde, men det var inte marknadsmässigt värderat i relation till Dusan som spelare. Det är fakta kring Dusan, säger Karlsson. 

Vidare berättar klubbchefen även att han är glad över värvningen, men att Djuric behöver lite tid för att komma i full form igen. 

- Han har varit och tränat hos oss en tid och tränarna tycker att han ser bra ut. Vi har tittat på lite bilder, kroppen är i bra skick och vi känner varandra sen gammalt. Vi är glada allihopa. Sedan har han en bit kvar till en hundraprocentig form. Han kom och tränade med oss runt månadsskiftet mellan januari och februari och sedan har det trappats upp, men han ligger lite efter träningsmässigt. 

HBK har hittills fyra poäng i svenska cupen och ställs härnäst mot Karlstad BK på söndag. Om HBK vinner matchen är laget med all säkerhet klart för cupkvartsfinal. 

Fotbollskanalen har sökt representanter från Bollklubben Support. Styrelseledamoten Fredrik Johansson hänvisar till inlägget på supporterföreningens hemsida. 

Publicerad 2019-02-26 kl 21:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå