Gefle förlorade efter utvisning

Gefle hade en pinne mot Oddevold.
Då tog Adrian Edqvist sitt andra gula – och laget tappade.
Oddevold vann med 2-1 efter mål i slutminuterna.

Hemmalaget Oddevold inledde målskyttet på ett mycket elegant vis när laget bytte kant med en crossboll och kom flygande från höger.

Gustav Forsell med insticket till Liridon Kalludra som lurade sin försvarare och skickade in 1-0.

- Den satt bra, jag väntade ut backen och placerade in den, det var fint, sa han i pausintervjun.

Gefle kom tillbaka efter paus när Lukas Browning klippte till från distans och hittade nätet med sitt första mål sedan februari förra året.

Men glädjen skulle inte hålla i sig särskilt länge.

Med kvarten kvar tappade Adrian Edqvist bollen på mittplan och rev ner sin motståndare för sitt andra gula i matchen.

Gefle lyckades inte hålla emot med bara tio man och i den 87:e minuten fick Oddevold utdelning för sin forcering när Assad Al Hamlawi vräkte sig fram på ett inlägg och knoppade in 2-1.

De tre poängen innebär att Oddevold nu är femma i superettan.

Segerskytten Al Hamlawi i Discovery efter matchen:

- Vi var det bättre laget över hela matchen, vi hade mer chanser, fördelade bollen mer och använde vårt spelsätt bra, säger han.

- Vi har gjort det ganska bra, det är bara fortsätta utvecklas så jag tror vi kan vinna många matcher.

Gefle har inte vunnit på 16 raka matcher och ligger på fjortonde plats.

Publicerad 2024-04-21 kl 15:15