Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Efter kaoset i Bois - valberedningens förslag till ny styrelse utmanas

Landskrona Bois har presenterat sitt förslag till ny styrelse i klubben.
Nu utmanas man av en grupp medlemmar, som nu presenterar helt andra namn.

I onsdags meddelade Torgny Andersen och Fredrik Lind, som 2017 var verksamma i Landskrona Bois mediautskott, att de tänkte presentera ett annat förslag till ny styrelse i klubben inför årsmötet den 1 mars än det valberedningen lagt fram.

"Utifrån den samlade erfarenhet vi har i och omkring Landskrona BoIS är det vår uppfattning att klubben har blivit alldeles för beroende ekonomiskt av några få personer i styrelsen. Därtill har flera besvärande jävsförhållanden uppstått. Detta har varit ett välkänt faktum länge och tidigare varit svårt att förändra, främst på grund av klubbens sportsliga placering i seriesystemet de senaste tre åren. Nu, när förutsättningarna är annorlunda, finns det ingen anledning att inte komma tillrätta med detta och återskapa en mer sund, välbalanserad styrelsestruktur i föreningen", skrev duon i ett öppet brev.

ANNONS

Då meddelade man också att man föreslår Urban Jansson som ny ordförande. Jansson sitter i klubbens nuvarande styrelse men finns inte med i valberedningens förslag till ny styrelse för 2018.

Nu har nämnde Fredrik Lind, tillsammans med Björn Lundgren och Anders Svensson, presenterat vilka ledamöter de föreslår ska ta plats i superettan-klubbens styrelse framöver. De vill se Per Skånberg, Lennart Neander, Daniel Stålhammar (tidigare Fifa-domare), Jonas Torines och Torgny Andersen i styrelsen.

I en text som publicerats på svenskafans.com skriver Lind, Lundgren och Svensson följande:

"Urban Jansson har efter samtal med ett antal företag runt Landskrona BoIS gjort bedömningen att det finns bra stöd den styrelse som här föreslås. Vi är därför övertygade om att klubben med detta alternativ har mycket goda förutsättningar att etablera sig i svensk elitfotboll och på sikt ta en plats bland Sveriges 20 främsta".

ANNONS

Valberedningens förslag till styrelse ser ut som följer: Robert Carlén (ordförande), Peter Condrup, Christian Condrup, Pernilla Anderberg, Thomas Gustafsson, Per-Inge Nilsson, Jonas Pernet och Helena Broomé.

Tidigare i veckan kunde Fotbollskanalen avslöja att Peter Condrup, en sedan många år stor sponsor till Landskrona Bois, och samtidigt vice ordförande i klubben, köpt 250 medlemskap i föreningen inför årsmötet.

Condrup själv förklarade att det hela berodde på man gjort en överenskommelse gällande en skuld klubben hade till honom, men kort därefter valde Condrup att backa. Han har meddelat att pengarna för medlemskapen, plus ytterligare 100 000 kronor, nu ska gå till föreningens ungdomssektion istället.

Publicerad 2018-02-23 kl 18:27
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto