Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Kaos i Landskrona – sponsor och styrelseledamot har köpt 250 medlemskap

En maktkamp skakar Landskrona Bois.
Den ifrågsatte styrelseledamoten och storsponsorn Peter Condrup har köpt 250 medlemskap inför årsmötet.
- Det stämmer att han tecknat och betalat för det, säger avgående ordförande Gabriel Munck till Fotbollskanalen.

I höstas gick Landskrona Bois upp i superettan efter flera år i division 1, men därefter har den klassiska klubben skakats av ideliga maktkamper. Nu kan Fotbollskanalen avslöja att den ifrågasatte styrelseledamoten och sponsorn Peter Condrup agerat för att säkra omval på årsmötet 1 mars.

Han har sett till att klubben fått 250 nya medlemmar, något som tecknades precis före jul så de har rösträtt, och det har talats om att de är anställda i hans företag.

- Han har tecknat och betalat för 250 personer. Var de är anställda vet vi formellt inte, säger Gabriel Munck som är ordförande men som kliver av vid årsmötet.

ANNONS

- Vårt medlemsantal kommer att framgå av vår årsredovisning som kommer i veckan och där har medlemsantalet ökat markant varav huvuddelen är 250 stycken som betalats sent och samtidigt av styrelsemedlemmen Peter Condrup.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om att Landskrona Bois huvudtränare Agim Sopi hängt löst, trots att han i fjol ledde laget till avancemang till superettan. Enligt flera av varandra oberoende källor har relationen mellan Sopi och klubbens fotbollsutskott, samt klubbens vice ordförande och storsponsor Peter Condrup varit minst sagt ansträngd, men där Condrup som är en av klubbens viktigaste finansiärer har en oerhört stark ställning och även har sin son, Edwin Condrup, i A-truppen.

- Klubben har ett negativt eget kapital och det är även många sponsorer som är inne via Peter Condrup och det gör att det knappast blir öppenhet och många vågar inte ifrågasätta hur den styrs, säger en källa med direkt insyn i klubben till Fotbollskanalen.

ANNONS

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen var tanken att klubbens nytillträdde sportchef Peter Swärdh skulle ta över efter Agim Sopi som bara har ett år kvar på kontraktet, men falangen inom klubben som förespråkade tränarskiftet fick ge sig efter att framför allt olika supportergrupper agerat - och i stället fick Swärdh rollen som sportchef.

Issa Manglind, som bara några veckor tidigare presenterats som nygammal sportchef, fick i stället fick ägna sig endast åt klubbens akademi, ett uppdrag han fått tidigare under året. I samband med den rockaden hävdade Bois att Manglind hela tiden varit tänkt som en högst tillfällig lösning.

Den som ska ha varit drivande i försöken att tvinga bort Sopi har enligt uppgifter varit just Peter Condrup. Även Thomas Gustafsson, som sitter i fotbollsutskottet och Issa Manglind, var på samma sida. Peter Condrup själv förnekar dock att han velat se en annan huvudtränare i Landskrona Bois.

ANNONS

- Nej, det tycker jag inte stämmer. Vi är en styrelse och tar enhetliga beslut i styrelsen, sa han till Fotbollskanalen i januari.

Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att missnöjet med Agim Sopi har handlat om vilka spelare han velat satsa på och Fotbollsutskottet gick emot huvudtränaren när man inte löste en förlängning med målvakten Ivo Vazgec. Dessutom var det länge oklart om mittbacken Viktor Svensson som först i slutet av december fick ett nytt ettårskontrakt.

Klubbens ordförande Gabriel Munck förnekar att Swärdh initialt var tilltänkt som huvudtränare i stället för Sopi. Däremot bekräftar han uppgifterna om att det funnits olika åsikter kring vem som skulle vara huvudtränare i Skåneklubben.

- Ja, det har det funnits. Man diskuterar alltid tränarrollen och visst har det funnits olika uppfattningar, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

HÄR ger Peter Condrup sin version av det hela.

Turerna i Landskrona

December 2015: Agim Sopi presenteras som ny huvudtränare för Landskrona Bois.

November 2016: Jonas Thern och Håkan Svensson kliver in i Bois ledarstab. Samtidigt står det klart att assisterande tränaren Billy Magnusson lämnar klubben, trots en tidigare överenskommelse om att han skulle fortsätta och att Agim Sopi ville ha kvar Magnusson. Mikael Hjelte, ordförande i Landskronas fotbollsutskott, hoppar i missnöje med klubbens agerande av sitt uppdrag.

April 2017: Jonas Thern lämnar klubben, efter en schism med ledningen.

November 2017: Landskrona Bois tar steget upp i superettan.

November 2017: Issa Manglind tar över som ny sportchef för Landskrona Bois.

December 2017: Agim Sopi ryktas vara på väg bort från klubben, efter att en konflikt med ledningen i klubben uppstått. Inblandade parter dementerar.

December 2017: Peter Swärdh presenteras som ny sportchef för Landskrona Bois, på ett treårskontrakt.

Januari 2018: Bois bekräftar att det funnits olika åsikter om Agim Sopis vara ellet inte vara.

Februari 2018: Fotbollskanalen kan avslöja att Peter Condrup köpt 250 medlemskap till sina anställda inför klubbens årsmöte.

Publicerad 2018-02-19 kl 09:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto