Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN
41v

Officiellt: Peter Swärdh ny sportchef i Landskrona Bois

Foto: Bildbyrån

I somras sparkades Peter Swärdh från sitt tränaruppdrag i Kalmar FF.
Nu har 52-åringen ett nytt jobb - som sportchef i Landskrona Bois.
- Jag kliver in i det med en ödmjukhet när man tar en ny roll inom fotbollen, säger Swärdh till Fotbollskanalen.

I juni sparkades Peter Swärdh som huvudtränare för Kalmar FF efter en svag vårsäsong. Sedan dess har 52-åringen varit utan jobb, men nu återvänder han till fotbollen. Swärdh blir ny sportchef i Landskrona Bois. Den nyblivna superettan-klubben arbetar med ett fotbollsutskott som bestämmer kring värvningar. Nu skriver klubben att man "utökar och anpassar organisationen till superettan".

- Dels så har jag en tanke kring att det kommer att bli väldigt spännande och utmanande. Jag kliver in i det med en ödmjukhet när man tar en ny roll inom fotbollen. Jag hoppas ju samtidigt att jag har mycket saker jag kan ta med mig in och ett nätverk som är starkt in i det här och göra ett bra jobb för att hjälpa Landskrona att bli ännu bättre än vad man är i dag. Jag tycker att det finns en potential i Landskrona, fotbollsmässigt, uitfrån hur det ser ut just nu och sättet de har presterat på i division 1 och det utgångsläget man har i spelartruppen. Sedan har man en historia där man har bevisat förut att den miljön har kunnat producera bra och unga spelare och haft ett lag som presterat på den allra högsta nivån i Sverige också. Så det sammantaget gör att det känns som ett spännande projekt och en spännande utmaning och jag hoppas att jag ska kunna vara en del i den utvecklingen, säger Swärdh till Fotbollskanalen.

Vad blir den största omställningen när du nu går in i en roll som sportchef istället för tränare?
- Det finns säkert många skillnader. Men om man ska beskriva det på ett sätt så kan jag känna i alla fall att man får ju ett lite mer långsiktigt perspektiv på saker och ting, mer ett helikopterperspektiv kanske. Än att man är i den dagliga verksamheten där det ska förberedas för nästa träning och nästa match på ett annat sätt.

"Tanken är att Peter Swärdh ska vara BoIS ansikte utåt och implementera det som beslutats i fotbollsutskottet", skriver klubben.

Issa Manglind har tillfälligt haft rollen som sportchef men kommer framåt att vara fullt fokuserad på uppgiften som ansvarig för ungdomssektionen.

Publicerad 2017-12-13 kl 10:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER