Gais föll i seriefinalen - Värnamo fortsätter övertyga

Gais ställdes mot Värnamo.
Göteborgarna föll, och gick miste om möjligheten att rycka i toppen.

Under måndagskvällen vankades det seriefinal i Värnamo när Gais kom på besök. Och det var hemmalaget som skulle inleda bäst. Efter 25 minuter höll sig Oscar Johansson framme på en hörna och tryckte in 1-0.

Vi började bra kom ut med bra energi. Ju längre halvleken går ju mer så kommer de in i matchen och får lite mer kontroll och sen gör de mål på den fasta situationen. Efter det tycker jag inte riktigt vi kommer upp i nivå. Vi behöver bli lite mer ordentliga i spelet och även sista tredjedelen, att vi vågar hålla boll lite ibland på deras planhalva, sa Gias-spelaren Boris Lumbana i paus till Discovery+.

Gais skapade en rad riktigt fina målchanser under den andra halvleken. Bland annat genom en nick från mittfältaren Adam Engnell som smet precis utanför. Men det blev aldrig någon kvittering, och matchen slutade 1-0.

I och med segern övertar Värnamo serieledningen från just Gais.