Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais ordförande avgår efter nedflyttningen: "Misslyckandet är också mitt"

Superettan 2021-12-09 kl 12:41

Gais åkte ur superettan 2021 - en stor missräkning.
Nu meddelar klubben att ordföranden Jonas Andersson avgår.
- Den kritik som riktats mot styrelsen och mig själv blev till slut så stor att den kröp in under skinnet på mig, säger Andersson på Gais hemsida.

Foto: Bildbyrån

Den gångna säsongen slutade i tårar för Gais, som åkte ur superettan efter kvalförlusten mot Dalkurd (2-3 sammanlagt över två möten). Fyra dagar efter den avgörande matchen meddelar Gais nu att ordförande Jonas Andersson samt fotbollsansvarige Jonas Östergaard lämnar styrelsen vid årsskiftet.

"Beslutet är en följd av degraderingen från Superettan och det misslyckande det är för föreningen.", skriver Göteborgsklubben på sin hemsida.

- Jag har som ordförande det yttersta ansvaret för verksamheten och misslyckandet är också mitt. Det är tufft att vara ordförande i GAIS, framför allt när går dåligt. Den kritik som riktats mot styrelsen och mig själv blev till slut så stor att den kröp in under skinnet på mig och jag väljer, utifrån vad jag ändå tror är bäst för GAIS på kort sikt, att avsluta mitt uppdrag i förtid, säger Jonas Andersson på klubbens hemsida.

ANNONS

Såväl Andersson som Östergaard valdes in i styrelsen på årsmötet 2019.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto