Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais presenterar nygammal klubbchef: "En speciell plats i mitt hjärta"

Superettan

Magnus Sköldmark återvänder till Gais.
52-åringen presenterades under tisdagen som ny klubbchef.
- Jag känner mig hedrad, motiverad och inspirerad, säger han i en kommentar.

Foto: Bildbyrån.

Vid årsskiftet som var lämnade Erik Bergkvist sin roll som klubbchef för Gais, sedan dess har superettan-klubben letat efter en ersättare. Nu är processen klar. På sin hemsida meddelar grönsvart att Magnus Sköldmark gör comeback som klubbchef – en roll han även hade mellan 2004 och 2008.

- Jag har arbetat med fotboll i hela mitt liv först som spelare i Sverige, Skottland och Kina och därefter i diverse roller som ledare i GAIS och Örebro SK. Även om det är länge sedan så gissar jag att det är många som har koll på att jag tidigare spelat för GAIS och att jag även var klubbchef i klubben mellan 2004 och 2008. Därefter flyttade jag och familjen till Örebro och där har jag varit verksam sedan dess, bland annat som sportchef för ÖSK de sista tre åren, säger Sköldmark i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

- Jag är jätteglad och känner mig hedrad, motiverad och inspirerad att få ta mig an den här uppgiften. GAIS är en anrik klubb, som jag anser ska vara till för precis alla, oavsett vem du är, vilken bakgrund du har eller vilken samhällsklass du kommer ifrån. Vi är idag en sportslig, idrottslig, kulturinstitution med enorm kraft och närheten, gemenskapen, glädjen och kärleken till klubben är viktiga fundament som skapar stora utvecklingsmöjligheter. GAIS har en speciell plats i mitt hjärta och jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka och bidra till att utveckla klubben vidare på den väg GAIS slagit in på.

Gais ordförande, Jonas Andersson, om rekryteringen:

- Det känns mycket bra att vi har kunnat locka tillbaka och komma överens med Magnus. Vi har hela tiden letat efter en kandidat som är duktig på att bygga strukturer, har förmåga att bygga relationer och som kan svensk elitfotboll. Allt detta stämmer in på Magnus och att ha honom i täten kommer att främja vår utveckling mot att vara en hållbar klubb som kan konkurrera på en högre nivå.

ANNONS
Publicerad 2020-10-20 kl 15:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto