Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gustafsons första ord - efter guldfesten med Häcken: "Förstår att det finns en frustration"

Superettan

Elias Gustafson bar under söndagen Häcken-tröja och var med på lagets guldfest.
Nu uttalar sig Örgryte-spelaren för första gången om det.
- Jag förstår att det finns en frustration, säger han på klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån/TV4.

När BK Häcken under söndagen tog SM-guld efter seger mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi var Elias Gustafson, bror till guldhjältarna Simon och Samuel Gustafson, på plats - iförd en Häcken-tröja. Örgryte-spelarens agerande väckte ilska hos Öis-supportrar och hans klubb var kritisk. Gustafson tog sig sedan efter matchen till Häckens guldfirande, och där festade 25-åringen med en specialdesignad mästartröja på sig.

- Vi kommer att behöva prata med Elias om hur han tänkte i den här situationen. Det kommer att bli uppförsbacke för honom, det kommer att bli ett känsligt läge. Men som sagt, vi måste prata med honom först - sen får vi ta ställning, sa Öis tf klubbchef Andreas Karlsson till Fotbollskanalen under söndagskvällen gällande att Gustafson syntes iförd Häcken-tröja på Gamla Ullevi. 

Annons

Nu går Öis ut med ett pressmeddelande på sin hemsida, som berör Gustafson, där spelaren uttalar sig för första gången om det inträffade.

- Situationen handlar om en gest av uppskattning och stöd för mina bröder. För mig är de familjerelationerna ovärderliga. Det är synd att detta har uppfattats som illojalitet mot Öis när så verkligen inte är fallet, säger han och fortsätter:

- Jag förstår att det finns en frustration över agerandet men jag vill bara understryka att jag på intet sätt haft ambitionen att skada eller provocera. Jag tränade imorse och gav allt precis som jag gjort hela säsongen och kommer att fortsätta göra.

- Jag kommer nu göra allt för att pusha mina lagkamrater inför matchen på lördag där vi förhoppningsvis kan säkra kontraktet i superettan.

Öis skriver vidare på sin hemsida att klubben och spelaren haft samtal under dagen, och Andreas Karlsson uttalar sig även om ämnet igen.

Annons

- Vi har under dagen suttit med Elias och diskuterat det som hänt. Spelaren är införstådd med vilka reaktioner det rört upp, speciellt i det känsliga läge föreningen är, säger han på klubbens hemsida och fortsätter:

- Vi har förståelse för att man gläds med folk i ens närhet men som spelare i Öis representerar man föreningen i alla situationer. Vi förväntar oss alltid att alla spelare i föreningen beter sig professionellt och respekterar sin roll som representant för ÖIS Fotboll i alla lägen.

- Vi kommer nu diskutera internt hur vi går vidare och hur vi gör för att säkerställa detta inte upprepas varken av Elias eller någon annan spelare.

- Vårt fokus nu under kommande vecka är att ge vårt herrlag all den energi de behöver för att avsluta säsongen på bästa sätt på Grimsta IP på lördag.

Annons

Örgryte ställs på lördag mot Brommapojkarna på bortaplan i den sista omgången i superettan. Öis är på tolfte plats och spelar för säkrat kontrakt i serien. Gustafson är samtidigt avstängd och kan inte medverka i matchen. 

Publicerad 2022-10-31 kl 15:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto