Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Hammarby får externt kapital - Runström högst på önskelistan

Hammarby får externt kapital för att ersätta Linus Hallenius. Högst på önskelistan: fansens favorit Björn Runström.
- Det är absolut intressant, säger han till Sportbladet.

Enligt tidningen har Superettanlaget fått klartecken från minoritetsägaren AEG till att göra en profilvärvning inför nästa säsong. Ambitionen är att ta sig tillbaka till allsvenskan och tillförordnade sportchefen Gustaf Grauers konstaterar att i så fall krävs någon som kan leverera skyttekungen Linus Hallenius kvot av poäng på forwardssidan.

- Vi har fått indikationer på att vi kan få fram externt kapital till en sådan värvning, säger Grauers till Sportbladet.

Upplägget uppges vara att AEG lägger in de pengar som krävs för att lösa forwarden Björn Runström från Odense där han för närvarande har ett år kvar på sitt kontrakt. Men först måste AEG:s huvudkontor i Los Angeles vidimera den åtgärdsplan som ska lyfta Hammarby och som redan uppges vara skickat för godkännande.

Björn Runström själv öppnar för att återvända till den klubb där han fostrats och som blev hans språngbräda ut i europeiska klubbar som Fulham, Kaiserslautern, Odense och nu senast Molde.

- Hammarby är absolut intressant. Om jag bestämmer mig för att flytta hem är det inte helt avgörande om de är i superettan eller allsvenskan. Så länge det är ett projekt som bär någonstans. Men jag har ett år kvar på kontraktet och är just nu helt inställd på att göra det bra, säger Runström.

Linus Hallenius å sin sida såldes ju som bekant till italienska Genoa under sommaren och ansluter under december för att tillkämpa sig en plats i Serie A-lagets startelva.

Publicerad 2010-11-21 kl 15:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons