Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby jagar forward hos serieledaren: "Känner till deras intresse"

Superettan

Hammarby vill förbättra sitt usla målsnitt och jagar en forward i sommar.

På önskelistan: Örebros Peter Samuelsson.

- Vi vet, men han stannar i ÖSK, säger Magnus Sköldmark till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix

Med 14 spelade omgångar i superettan är tabellen en dyster läsning för det uppflyttningstippade Stockholmslaget. På förhand trodde många att Bajen skulle etablera sig i toppen av serien, men för stunden ligger man bara sjua och har inte mäktat med mer än tolv gjorda mål hittills. Mindre än ett per match, alltså.

Som fotbollskanalen.se tidigare rapporterat pågår ett brett sökande efter nya anfallspjäser, sedan varken Erik Sundin, Mattias Adelstam, Billy Schuler, Sebastian Catro-Tello eller Sinan Ayranci kommit upp i den skörd som klubben hoppats på. Eller i vissa fall fått spela överhuvudtaget.

Namn som Mattias Mete och provspelaren Michael Mesah har nämts i köpediskussionerna, precis som de förmodat mer svårfångade hemvändarna Linus Hallenius och Pablo Piñones Arce.

ANNONS

Nu kan fotbollskanalen.se avslöja ännu en spelare på listan: Örebros Peter Samuelsson. Den förre Degerforsspelaren har ett dokumenterat poängfacit och svarade för 15 mål eller fler under tre säsonger på rad från 2009 till 2011.

Trots att han sedan flytten inte tagit någon fast plats i serieledande ÖSK, kan Samuelsson ändå stoltsera med tre mål på sina sex matcher hittills under säsongen. Fotbollskanalen.se erfar att Hammarby hört sig för om 32-åringens tillgänglighet inför transferfönstret.

- Vi är medvetna om deras intresse, ja. Med tanke på hur vår anfallsbesättning ser ut är det inte så konstigt att andra klubbar vill ha våra spelare. Men Peter är i ÖSK för att stanna och han har levererat. Han blir kvar resten av säsongen, säger sportansvarige Magnus Sköldmark till fotbollskanalen.se.

ANNONS

På söndagen meddelade AIK att Alhassan "Crespo" Kamara som varit utlånad till just Örebo, kallas hem med omedelbar verkan. Den aspekten kan också spela in i ÖSK:s förhållningssätt.

- I dagsläget är vi nöjda med den offensiva uppsättning vi har för tillfället. Det finns inga planer på att göra någon förändring där, säger Sköldmark.

Kan det bli så att ni värvar under sommaren?

- Det är för tidigt att säga. Vi tittar på lite olika alternativ och du får gärna återkomma i frågan.

Fotbollskanalen.se har sökt Peter Samuelsson för en kommentar.

Publicerad 2013-07-01 kl 10:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto