Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HBK-förvärv hyllar Kamara - och berättar om annorlunda resa: "Har inte glidit på en räkmacka"

Superettan

Samuel Kroon är i år ny i Halmstads BK. 
Dettta efter fyra år med spel på lite lägre nivå i division 1.
- Jag har jobbat underifrån och inte glidit på en räkmacka, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Halmstads BK värvade inför den här säsongen Samuel Kroon, 23, från Umeå FC. Yttermittfältaren har senaste fyra åren spelat med Nyköpings Bis och Umeå FC i division 1 och får därmed för första gången i karriären i år spela på superettan-nivå. 

23-åringen berättar att han nu känner sig redo för steget uppåt i seriehierarkin. 

- Jag gick till Umeå inför fjolåret och då gick det riktigt bra både personligen och för laget, då vi gick upp. Sedan valde jag bollklubben i stället och det känns som ett steg upp, även om det är samma serie som Umeå i år. Jag är jätteladdad för att visa upp mig på den här nivån och att bidra till laget på bästa sätt, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Jag fokuserade verkligen inför förra året på vad jag skulle kunna göra för att ta nästa steg och det handlade om poängproduktionen. Jag gjorde många avgörande poäng i fjol, så det gick jättebra. Det var ett sjukt kul år och det var jättekul att bidra till att Umeå gick upp. 

Kroon, som är uppväxt i Stockholm, har tagit en lite annorlunda väg till elitfotbollen. Han valde en gång i tiden Bele Barkarbys A-lag före AIK:s akademi och har i stället samlat på sig en hel del erfarenhet från spel på seniornivå i stället för flera år med akademifotboll.

- Jag hade möjlighet att gå när jag var yngre och då var väl framför allt AIK närmast, men jag fick träna tidigt med Bele Barkarbys A-lag och hade en bra miljö i min årgång där, spelade på och tränade mycket extra. Jag kände att jag inte ville gå till någon klubb tidigt, börja resa och kanske bli en truppspelare. Jag ville fortsätta med glädjen och köra på, säger han och fortsätter:

Annons

- Jag tog därmed en längre väg, då jag sedan gick via division 3 till Nyköping i division 1. Många, som har varit i akademier och inte får A-lagskontrakt, tänker: "Fan, ska jag börja om i division 1 eller division 2". Då lägger en del av i stället, så där tror jag att jag har blivit stark mentalt med att jag har jobbat underifrån och inte glidit på en räkmacka. Jag tycker att jag har förtjänat varje steg jag tagit. Jag vill inget annat än att spela fotboll på så hög nivå som möjligt, så jag tror att detta gjort mig starkare mentalt. 

Men Kroon har samtidigt hamnat lite i skymundan av ett annat nyförvärv, tidigare AIK-, Örebro SK- och Häcken-anfallaren Alhassan Kamara. 23-åringen är hittills imponerad av det han sett av "Crespo" på träningsplanen. 

- Det är en jättebra spelare i grunden. Han var ju allsvenskans bästa forward när han var som bäst, så det är klart att det är ett stort namn som vi fått in. Om vi får ordning på honom kommer han att kunna bidra jättemycket. Det tror jag absolut. 

Annons

Kroon vill inte säga för mycket om huruvida målet är att HBK ska gå upp till allsvenskan i år, men menar samtidigt att bollklubben är en förening som hör hemma på den nivån. 

- Det har varit mycket snack om att Halmstad ska vara ett allsvenskt lag och det håller jag med om. Det är en anrik klubb som ska vara där, men sedan är det svårt att säga. Förra året sa de att de ska vinna serien, men låg sedan i botten ganska länge i början. Superettan är en tuff serie och man får vara ödmjuk inför uppgiften, säger han och fortsätter:

- Det är jättemånga bra och jämna lag, samtidigt som vi tror på oss själva och går ut med inställningen att vi ska vinna varje match. Men man måste också vara ödmjuk och ta det match för match. Vi har ett tydligt spelsätt och om vi följer det och spelar så, så är målsättningen att ta tre poäng i varje match, men det är ingen lätt serie. 

Annons
Publicerad 2020-06-01 kl 20:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto