Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hemmaborgen - Ljungskiles kvalvapen

Superettan

Det är den förlustfria sviten och hemmaborgen som ska hjälpa Ljungskile tillbaka till allsvenskan.
- Skarsjövallen är vår borg, här känner vi oss trygga, säger tränaren Tor-Arne Fredheim inför torsdagens kvalmatch mot Gefle.

Ljungskiles sista träning före torsdagens första kvalmatch till fotbollsallsvenskan fick bedrivas på den intilliggande konstgräsplanen. För Skarsjövallen ligger under tak ända fram till lunchtid på matchdagen för att inte få mer regn på sig.

- Men plantäckningen kom på lite sent, så planen kommer att bli svårspelad och tung. Det gynnar nog inget lag, men vi ville verkligen spela här, här är vi starka, säger Fredheim.

- Här hemma spelar vi bra oavsett om vi hamnar i underläge eller leder.

Förlorade i maj

Ljungskile har elva segrar, tre oavgjorda och en förlust (självmål mot Hammarby) på Skarsjövallen i år. Och den förlustfria sviten är 24 matcher lång, ingen förlust sedan den 8 maj.

ANNONS

- Det är starkt av oss, och det tar vi med oss in i kvalet, säger Fredheim, som dock fortfarande är bitter över att 60 poäng inte räckte till direktavancemang till allsvenskan.

- Det är klart att det är surt och bittert, 60 poäng borde räcka. Samtidigt måste man berömma Sundsvall och Hammarby som fått en poäng mer än vi.

Ljungskiles mittfältare Marcus Gustafsson är på väg tillbaka efter sin hjärnskakning, han gjorde på onsdagen sin första träning efter hjärnskakningen han fick för knappt två veckor sedan. Fredheim har därmed fullt manskap till kvalet.

- Alla, förutom de långtidsskadade Korab Bakraqi och Peiman Eliassi, är disponibla.

Ingen kvalrutin

Att det blev Gefle som kvalmotståndare är inte Fredheim särskilt nöjd med.

- De har rutin av kval, har nyligen spelat kval (2010) och har haft marginalerna med sig och många i deras lag har spelat kval. Vi har ingen vana av kvalspel, så det är en fördel för dem.

ANNONS

En annan fördel för Gefle, säger Fredheim, är att det allsvenska laget är samspelt.

- De har spelat tillsammans nästan hela säsongen, de har inte haft några skador på spelarna som är med nu. De såg vassa ut mot Helsingborg i sista matchen, deras kurva är på väg uppåt. Men vi ska inte ändra något i vårt spel, det vi gjort så framgångsrikt ska vi inte ändra på.

Publicerad 2014-11-05 kl 16:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto