Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

HIF får sänkt hyra på Olympia: "Hoppas bidra till att HIF får ordning på ekonomin"

Foto: Bildbyrån.

HIF och Helsingborgs kommun förhandlar om hyresavtalet för Olympia.
Det innebär lägre kostnad för Skåneklubben.
- Vi hoppas att en något lägre hyra ska bidra till att HIF får ordning på ekonomin, säger kommunens Fredrik Hjort till Helsingborgs Dagblad.

Olympia i Helsingborg har under en tid renoverats och byggts om. Under tiden som arbetet med ombyggnationen pågått fick klubben reducerad hyra av Helsingborgs kommun, samtidigt som hyran blev högre då läktarna var välfyllda, detta enligt tidningen Helsingborgs Dagblad.

Nu skriver samma tidning att avtalet mellan parterna förhandlats om lagom till att ombyggnaden blivit klar. Det innebär i praktiken en lägre hyreskostnad för HIF då Helsingborgs stad tar över 40 procent av arenan. Tidigare hyrde HIF hela arenan vilket innebar att kommunen var tvunget att höra med HIF innan man kunde arrangera något på arenan. Nu blir kontentan att HIF utnyttjar mindre av Olympia och får betala en mindre summa.

- HIF hyr sportbaren, shopen, restaurangerna i östra läktaren och vissa kontorsytor. Staden tar hand om västra och norra läktaren samt planen. HIF får hyra dessa delar när de har matcher liksom alla andra som arrangerar något, säger Fredrik Hjort fastighetsdirektör på Helsingborgs kommun till HD.

Hur mycket den faktiska hyressänkningen ligger på vill kommunen inte gå in på. Klart är i alla fall att kostnaden blir lägre nu, och högre om laget tar sig tillbaka till allsvenskan.

- Det (vad förändringen blir i kronor) kan jag inte svara på. Men vi hoppas att en något lägre hyra ska bidra till att HIF får ordning på ekonomin, säger Hjort.

Publicerad 2017-05-25 kl 08:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons