Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF-hjälten Al Hamawi efter sena avgörandet: “En obeskrivlig känsla”

Superettan

HELSINGBORG. Helsingborgs IF tog sig upp till kvalplats i superettan.
Detta efter att Amin Al Hamawi träffat stolpen - och sedan nätat på tilläggstid mot AFC Eskilstuna.
- Det är få saker som slår detta för en anfallare, säger han.  

Foto: Bildbyrån/Niclas Jönsson

0-0 stod sig på Olympia när klockan tickade upp mot tilläggstid i bottenmötet mellan Helsingborg och AFC. Då hade anfallaren Amin Al Hamawi bytts in och träffat stolpen i den 75:e minuten, efter att målvakten Nick Wolters fått fingrarna på avslutet. 

Men i den 95:e minuten hittade Ervin Gigovics passning fram till Al Hamawi som satte det förlösande segermålet.  

- Man hinner inte tänka så mycket, säger Amin Al Hamawi om stolpskottet.  

- Det var jävligt segt faktiskt, jag trodde att den skulle gå in och det hade varit riktigt skönt. Men det var skönt att få ett till läge att få göra mål på.  

Annons

Beskriv känslan när du gör målet?  
- Oh, den är obeskrivlig. Vi alla vet vilken situation vi är i och klockan var så mycket - det är få saker som slår detta för en anfallare. 

Förra hösten avled hans far Rafat vid en ålder av 65, efter en kamp mot cancern, vilket Al Hamawi berättade för HD. Faderns bortgång är något som påverkar den 19-årige helsingborgaren fortfarande.  

- Varje match, varje mål så tänker jag på det så klart. Allt det jag gör just nu är för min farsa och min familj, så det är lite känslomässigt. Men det är livet, man får bara leva med det. Och jag hoppas att jag kunnat göra honom stolt, säger Al Hamawi.  

Efter 1-4-förlusten mot Gais, där Al Hamawi startade, säger svenskirakiern att han hade bänkningen på känn. Han köpte dock interimtränaren Stuart Baxters förklaring till kvällens beslut. 

Annons

- Jag ska inte ljuga och säga att jag inte tänkte på det. Jag var besviken över att jag började på bänken, men desto längre matchen gick såg jag att det fanns yta att spela på. Jag märkte att det inte var det mest kompakta laget vi mött och tänkte: Gör jag mål nu så är det jävligt skönt för mig, för laget, för hela staden. Så jag använde det som motivation för att starta på bänken och sedan gick det mycket bra, avslutar Al Hamawi.  

HIF är 14:e lag i superettan, på negativ kvalplats, tack vare segern över 13:e placerade AFC.  

Publicerad 2023-09-22 kl 22:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto