Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
51v

HIF:s besked - nära signa Granqvist: "Tror vi landar honom"

Foto: Bildbyrån

Flyttar Andreas Granqvist till Helsingborgs IF sommaren 2018?
Det verkar i alla fall HIF:s ordförande Krister Azelius vara övertygad om.
- Jag har stora förhoppningar att kunna klä Granen i rött efter VM, säger Azelius till HD.

Svenska landslagets kapten Andreas Granqvist, som nyligen vann Guldbollen, är på väg hem till svensk fotboll igen. "Nu talar allt för att nästa klubbadress blir HIF", skriver Helsingborgs Dagblad och till tidningen medger HIF:s ordförande Krister Azelius att mittbacken ser ut att återvända till Olympia i sommar.

- Klyschan är ju att ingenting är klart förrän det är klart, Men vi går ordentligt hårt fram nu från två fronter. Den ena fronten är HIF och den andra är från Granqvist, säger Azelius till HD.

- Jag har stora förhoppningar att kunna klä Granen i rött efter VM. Jag tror att vi kan ta hem denne landslagskapten i ett VM-lag direkt efter VM, det är min bestämda känsla.

32-åringen är redan hemma i Helsingborg för julledighet, eftersom att han är avstängd i Krasnodars sista match för året, och där pågår dialogen för fullt mellan parterna.

- Jag tror att vi landar Granen efter VM eller rättare sagt tidigare, men vi får honom efter VM. Det kommer inte att förhandlas fram till VM:s sista spark, säger Krister Azelius till HD.

Den 30 juni går Andreas Granqvists kontrakt med Krasnodar ut. Tidigare har mittbacken varit tydlig med att hans plan då är att flytta hem till Sverige och att spel i hans tidigare klubb Helsingborgs IF är aktuellt (även om FC Köpenhamn också finns med i bilden).

Nyligen uppgav Helsingborgs Dagblad att HIF försöker locka hem Granqvist genom att erbjuda honom rollen som sportchef i föreningen.

Helsingborg spelar i superettan även nästa år, efter att ha misslyckats med att gå direkt upp till allsvenskan igen under 2017.

Publicerad 2017-12-19 kl 14:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons