Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hussein Ali bjöds in på besök av Eredivisie-klubben: "De ville testa mig i deras miljö"

Superettan

Örebro SK:s Hussein Ali, 20, bjöds in på besök av nederländska Heerenveen förra veckan.
För Fotbollskanalen berättar han om erfarenheten.
- Heerenveen hade följt mig under en period och ville testa mig i deras miljö, säger 20-åringen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Förra veckan bekräftade Örebro SK på sina sociala kanaler att klubbens 20-årige högerback Hussein Ali skulle besöka Eredivisie-klubben Heerenveen. U21-landslagsmeriterade Ali, som debuterade i allsvenskan säsongen 2019, och som har fått rikligt med speltid i ÖSK därefter, tillbringade därefter cirka en vecka hos den nederländska klubben men är precis hemkommen till Örebro igen. 

När Fotbollskanalen når honom berättar han om hur allt gått till. 

- Det blev en kontakt med Heerenveen. De hade följt mig under en period och ville få ner mig för att testa mig i deras miljö. Så då reste jag ner till dem och var där i fem dagar ungefär. 

ANNONS

Hur var det?
- Det var riktigt kul, en fin erfarenhet. Det är en grymt professionell miljö, vilket gör det extra speciellt. Allt kändes bra tyckte jag, säger Ali och fortsätter berätta om hur erfarenheten av den nederländska fotbollen var: 

- Nederländsk fotboll är en väldigt attraktiv fotboll. En mycket snabb typ av fotboll. Man måste vara snabb i tankarna, passningarna måste sitta korrekt hela tiden och så vidare. Allt ska gå snabbt, fart är nyckeln. Jag kan tänka mig att det är väldigt underhållande att följa det från sidan. 

I Heerenveen spelar sedan tidigare svenskarna Amin Sarr, Rami Al Hajj och Rami Kaib. När Ali var på plats anslöt även Alex Timossi Andersson, som värvades från Bayern München.  

20-åringen berättar att det var skönt att ha flera svenskar och bekanta ansikten på plats. 

ANNONS

- Jag känner Amin sedan vi var väldigt unga. Ungefär 12-års åldern. Vi träffades när jag spelade i MFF och han spelade i en lokal Malmö-klubb som heter Kulladals FF. Vi brukade möta dem. Sedan spelade vi tillsammans i MFF när vi var 15-16 år, och nu återförenades vi i Heerenveen, säger Ali och fortsätter: 

- Sedan känner jag Rami (Al Hajj) sedan U21-landslaget, och Rami Kaib och Alex Timossi fanns också där. 

Under tisdagen skrev den regionala tidningen Leeuwarder Courant att Heerenveens tränare Kees van Wonderen, och hans tränarstab, imponerats av Ali under besöket. Så pass att Heerenveen enligt tidningen hoppas hitta en lösning med Örebro om att köpa loss 20-åringen, vars kontrakt går ut efter säsongen. Det är dock ingenting Ali själv fokuserar på. 

- Sådana där grejer lämnar jag åt klubbarna sinsemellan, och till agenterna. Jag gör bara mitt på planen och sedan är resten upp till dem. Jag blandar mig inte i det. 

ANNONS

Finns det några fler besök inplanerade?
- Nej, nu är jag i Örebro. Vi får se vad som händer i framtiden, jag vet ingenting om det just nu. Jag har kontrakt i Örebro och jag utgår från det.  

Örebro ligger för närvarande på tionde plats i superettan efter 13 omgångar. På de 13 omgångarna har Nerike-klubben fem segrar, två förluster och sex förluster. Men trots det är man ”bara” nio poäng upp till förstaplatsen och sju poäng upp till positiv kvalplats. Nu siktar Ali på att hjälpa ÖSK mot toppen, dit han tror de kan nå med några trepoängare med sig i de kommande matcherna. 

- Det är klart att vi vill ligga i toppen, men sedan har det inte blivit så. Vi får jobba oss uppåt, ta det match för match. Satsa på att ta tre poäng i alla matcher. Det är jämnt lagen sinsemellan, men om vi tar några trepoängare är vi med i toppen. 

ANNONS

Ali har gjort sex framträdanden för Örebro SK under säsongen 2022. 

Publicerad 2022-07-14 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto