J-Södra klarade nytt kontrakt - Akropolis tvingas kvala

J-Södra besegrade Trelleborg och säkrade nytt kontrakt.
Nu tvingas Akropolis kvala för att behålla sin plats i superettan.

Inför sista omgången i superettan riskerade Jönköpings Södra IF att halka ner på negativ kvalplats. Förlust borta mot Trelleborgs FF samtidigt som Akropolis tog minst en poäng av Östers IF och raset skulle vara ett faktum.

Och det började inte bra för J-Södra. Redan i tredje matchminuten hittade Mohammed Saeid nät och gav TFF ledningen med 1-0. Gästerna jagade länge ett kvitteringsmål och hade bland annat två bollar i målramen i första halvlek.

Efter paus fick man dock utdelning, och det två gånger om. Med knappa 20 minuter kvar att spela kvitterade J-Södra genom Sebastian Crona och bara minuten senare fullbordade Edin Hamidovic vändningen.

J-Södra vann till slut matchen med 3-1 och säkrade därmed ett nytt kontrakt i superettan. Samtidigt förlorade Akropolis med 2-1 borta mot Öster och tvingas därför kvala för att behålla sin plats i landets näst högsta serie.

I kvalet ställs Akropolis mot Skövde AIK. Sedan tidigare är det klart att Gais också kommer att få kvala, där man ställs mot Dalkurd.

9 Sandvikens IF 4 2 0 2 -3 6