Jesper Carström hjälte för Sundsvall - sänkte Örebro

Elva raka hemmamatcher utan förlust.
Då sänkte Jesper Carström Örebro på Behrn Arena.

Jesper Carström hade inte spelat sedan han startade mot Jönköpings Södra den 28 augusti. Då fick han chansen från start när "Giffarna" gästade Örebro SK på Behrn Arena.

Efter en mållös första halvlek tyckte han att hans lag borde kunna pressa Örebro lite högre men konstaterade samtidigt:

- Det är kul att få spela igen, sa han i Discovery plus.

Och i inledningen av andra halvlek tackade Carström för förtroendet då han framspelad av Erik Andersson la upp bollen på sin högerfot och placerade in 1-0 för ”Giffarna”, otagbart för William Eskelinen i ÖSK:s mål.

Därefter sjönk Gif Sundsvall lägre och lägre samtidigt som Örebro skapade flera stora lägen. Jake Larsson var centimeter ifrån att curla in 1-1 i matchens slutskede och på tilläggstid tvingades Oscar Jonsson i Sundsvalls mål till en jätteräddning då Hamse Shagaxle nickade från nära håll.

Något mer mål blev det dock inte. Det innebar Örebros första förlust på hemmaplan sedan i april samt att Gif Sundsvall lämnar kvalplatsen och kliver upp på samma poäng som Örebro när det återstår tre matcher av superettan.

- Jätteskönt. Jag fick till en bra träff det var kul. Alla vet hur tabelläget är. Det är jätteviktigt, säger Carström i Discovery.