Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lawan bröt med Dalkurd: "Var några incidenter - men vill inte hamna i polemik"

Superettan

Rawez Lawan gick nyligen skilda vägar med Dalkurd.
Nu står han utan klubb.
- Jag tror något kommer lösa sig, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Lite mer än fyra år blev det i Dalkurd, men nu är den tiden förbi. Rawez Lawan, 32, bröt sitt kontrakt med Uppsalaklubben efter att inte ha medverkat i en enda match i superettan den här säsongen.

Den förre MFF- och IFK Norrköping-spelaren vill inte gå in i detalj kring uppbrottet, men menar att han gått vidare.

- Det var en ganska utdragen process, tycker jag. Jag tror det var bäst för oss båda att gå vidare. Att det blev som det blev… det är så fotbollsbranschen är ibland, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Du verkade inte jättenöjd när du var utanför matchtruppen.
- Den var väldigt speciellt och jag hade sett detta komma. Men jag har funnit mig i det, det är ingen bitterhet på något sätt mot klubben och jag hade ett bra snack med sportchefen (Gazmend Bahtiri) innan jag lämnade. Det blev som det blev.

ANNONS

Du såg det ändå komma?
- Jo, det har varit en väldigt utdragen process som redan började lite i vintras, lite innan försäsongen. Jag stod upp för vad jag trodde och det var några incidenter där jag fick ta kontakt med spelarföreningen. Då berättade de om en viss incident som inte har hänt sedan 2009. Lite av det som hände var sällsynt. Men jag vill absolut inte hamna i polemik med dem nu, vi har gått vidare och så är det i livet ibland.

Lawan håller nu igång på egen hand i jakten på ny klubb. Han har redan tackat nej till en intressent.

- Med handen på hjärtat så fick jag en förfrågan från en annan superettan-klubb bara några timmar efter det (uppbrottet). Men jag känner lite såhär: jag har försökt leva mitt liv på mina premisser och jag vill inte flytta. Den här klubben var tyvärr inte i närheten. Men det har börjat hända lite nu så det kan hända något. Men det måste vara lite på mina premisser.

ANNONS

Lawan bor i Uppsala och är inte särskilt sugen på att röra på sig.

- Det sista halvåret i Dalkurd vill jag stå upp för det rätta och nu i efterhand när jag inte är kvar där så är det rätta att fortsätta, men jag kan inte tänka mig att flytta till den klubben (som förfrågningen kom ifrån) i alla fall, det var lite för långt. Men jag tror något kommer lösa sig. Det känns som det är en ljus tid de närmaste veckorna.

Hur är intresset? Finns det allsvenskt intresse också?
- Den förfrågan jag fick var från en superettan-klubb och det var lite bra för mitt ego. Men jag tror absolut någonting kommer att lösa sig.

Är du i förhandlingar med någon klubb nu?
- Nej, det är jag inte. Men det kan gå snabbt.

Publicerad 2020-08-05 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto