POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
5v

Officiellt: Gais lagkapten bryter kontraktet: "Finns klausuler"

Foto: Bildbyrån.

Lagkaptenen Marcus Bergholtz lämnar Gais.
Han fortsätter sin karriär i Lindome.
- Övergången är knappast ett optimalt alternativ för Gais, säger Jonas Östergaard, sportsligt ansvarig i styrelsen, i en kommentar.

För en dryg vecka sedan rapporterade GP att Gais och mittfältaren Marcus Bergholtz, lagkapten i fjol, skulle bryta kontraktet. Nu är det också officiellt - parterna avslutar sitt samarbeta.

- Vi har fört en diskussion med Marcus under en längre tid och bollat olika alternativ. Vi försökt att få med honom i den omstart som vi vill se i Gaus medan han har känt att han behöver något av en egen omstart. Med tanke på att vi förstärkt truppen med spelare på positioner centralt i banan så har vi ändå valt att vara flexibla i denna fråga och gått med på att släppa honom till en klubb som vi inte konkurrerar med under året, Jonas Östergaard, sportsligt ansvarig i styrelsen, i en kommentar på klubbens hemsida.

Marcus Bergholtz kommer att fortsätta karriären i Lindome GIF i division 1.

- I överenskommelsen finns klausuler som reglerar vad som skulle hända om Marcus gör succé och blir värvad till någon annan klubb under året. Övergången är knappast ett optimalt alternativ för GAIS men vi har valt att se till helheten och jag tror att det här kan vara en bra lösning för alla parter, säger Östergaard.

Marcus Bergholtz gjorde totalt två säsonger i Gais. Han själv kommenterar beskedet:

- Jag vill tacka alla som har stöttat laget och sett den arbetsinsats som vi lagt ner, även om spelet hackat och varit tveksamt. Jag önskar er lycka till i framtiden och att alla gaisare får tillfälle att fira lite mer än vad vi kunnat bjuda på under min tid i klubben. Det finns ett så stort engagemang kring Gais att om klubben bara får det att lossna så finns alla möjligheter för en väldigt ljus framtid - och det hoppas jag att vi kan få se redan under den kommande säsongen, säger Bergholtz i en kommentar på hemsida.

Tidigare i sin karriär har 30-åringen spelat för Ängelholms FF, Östers IF, Helsingborgs IF och Stabæk.

Publicerad 2020-01-17 kl 12:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå