Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Kent Persson lämnar sin roll som ordförande i Örebro

Superettan

Kent Persson lämnar sin roll som ordförande i Örebro SK. 
Det meddelade klubben under torsdagsförmiddagen.
"2022 har tagit alldeles för mycket tid och energi av mig", skriver han på klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Örebro SK har haft ett turbulent 2022 där man till slut hamnade på en 10:e plats i superettan som nykomling från allsvenskan. 

Inför 2023 väljer Kent Persson att lämna sitt uppdrag som ordförande i klubben. En roll han tillträdde inför säsongen 2022.

"Jag har ett jobb som tar mycket tid och som kommande år kommer innebära många fler tjänsteresor. Det innebär att jag inte längre har den tid som krävs för att kunna leda ÖSK i det viktiga och omfattande förnyelsearbete, skriver han i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Persson fortsätter:

"2022 har också tagit alldeles för mycket tid och energi av mig. Den energi och kraft som behövs framåt har jag helt enkelt bränt under 2022. Så av omtanke för den klubb jag gett allt för det senaste året väljer jag därför att träda tillbaka."

ANNONS

Örebro har under året haft stora ekonomiska problem och har tvingats ta hjälp av kommunen. Men det ekonmiska läget ska nu vara under kontroll, något som Kent Persson redogör för i sitt meddelande på klubbens hemsida. 

"Ekonomin har varit ett sorgebarn. Men genom hårt arbete har vi lyckats vända skutan. Sannolikt kommer resultatet för 2022 bli mycket starkare än budgeterat underskott. Det kommer bli ca 2 miljoner i underskott. Det egna kapitalet blir därmed intakt på ca 7 miljoner".

Örebro och den avgående ordföranden meddelar också att styrelsen så snart som möjligt kommer att sammankalla ett extra årsmöte för att välja en ny ordförande. 

Publicerad 2022-12-08 kl 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto