Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Örgryte bryter med Elias Gustafson efter blåsvädret

Superettan

Örgrytes Elias Gustafson hamnade i blåsväder när han firade Häckens SM-guld.
Nu går klubben och spelaren skilda vägar.

Foto: Bildbyrån/TV4.

Örgrytes Elias Gustafson hamnade i rejält blåsväder när Häcken säkrade SM-guldet. 25-åringen, som är bror till Samuel och Simon, dök upp på Gamla Ullevi med gulsvart utstyrsel och därefter åkte han till guldfesten och firade i en mästartröja. Det resulterade i Öis-led.

- Situationen handlar om en gest av uppskattning och stöd för mina bröder. För mig är de familjerelationerna ovärderliga. Det är synd att detta har uppfattats som illojalitet mot Öis när så verkligen inte är fallet, sa Gustafson efter det inträffade och fortsatte:

- Jag förstår att det finns en frustration över agerandet men jag vill bara understryka att jag på intet sätt haft ambitionen att skada eller provocera.

Annons

Gustafson spelade därefter inte en match till under säsongen. Enligt GP ställdes han utanför truppen på grund av hotbild.

Och 25-åringen har gjort sin sista match i Örgryte. Klubben meddelar på sin hemsida att man går skilda vägar. Gustafson hade egentligen kontrakt över 2023.

”Öis Fotboll vill tacka Elias för hans insatser på planen under tiden i föreningen. Vi vill även önska honom all lycka med sina framtida åtaganden”, skriver Öis.

Gustafson har tidigare spelat för klubbar som Jönköpings Södra och Lindome.

Sverige-Island ses på Sportkanalen och C More. Matchen har avspark klockan 19.00 under torsdagen. Sändningsstart klockan 18.30. 

Publicerad 2023-01-12 kl 13:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto