Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Özcan Melkemichel får sparken: "Inte motsvarat klubbens förväntningar"

Superettan

Özcan Melkemichel sparkas från AFC Eskilstuna.
Anledningen är klubbens svaga resultat under säsongen som inte motsvarat klubbens förväntningar.
- Det här hade jag inte räknat med, den här ledigheten, säger tränaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstuna ligger på tionde plats i superettan efter nio spelade matcher. Inte tillräckligt bra enligt klubben, som nu tar till åtgärder. På tisdagen bekräftade klubben att tränarduon Özcan Melkemichel och Ivan Ristic lämnar med omedelbar verkan.

"Anledningen till detta är att tränarna inte motsvarat klubbens förväntningar när det kommer till dem sportsliga resultaten. Styrelsen gör bedömningen att tidpunkten är rätt för ändringar", skriver AFC i ett pressmeddelande.

Sportchefen Jawad al-Jebouri tar tillfälligt över laget.

När Fotbollskanalen når Melkemichel är han främst förvånad över beslutet.

ANNONS

- Det är ett väldigt tråkigt besked. Jag blev informerad igår (måndag) att det sportsligt inte var tillräckligt bra och att de tagit ett beslut. I slutänden är det klubben som tar sådana beslut, och då är det bara att respektera och acceptera, säger han och utvecklar:

- Sedan håller jag kanske inte med om att det är så. Förra året hade vi det tufft där vi klarade andra halvan av säsongen väldigt bra. Det var coronapandemi och tuffa tider, men vi slutade på en nionde plats. Inför året fick vi in 15-16 nya spelare där vi också var överens om att ekonomin skulle prioriteras för det var tufft för nästan alla klubbar, och i synnerhet i superettan. Det är tufft. Klubbens ambition är att hålla sig kvar och bygga långsiktigt med yngre talanger. Det var något att förhålla sig till. Det är ett talangfullt lag och ett fint gäng spelare.

ANNONS

Att de sportsliga resultaten inte motsvarat klubbens förväntningar är en del av förklaringen till beslutet. Något tränaren ställer sig frågande till.

- Om man tittar på resultaten tycker jag inte det är dåligt. Vi är tre poäng från tredje plats i en mycket jämn serie. Det har sett bättre och bättre ut och jag kände att vi hade något riktigt bra på gång. Det är ändå 15-16 nya, det tar tid att få ihop allting men ändå är vi inte mer än tre poäng från en tredje plats. Men klubben har tagit det beslutet och det är bara att respektera även om jag inte håller med i sak. Jag önskar dem ett stort "lycka till" i framtiden, och jag har inget agg mot någon i klubben.

Hur besviken är du över att behöva lämna?
- Det är klart att man är besviken över att behöva lämna. Man vill alltid fullfölja ett kontrakt och i synnerhet när det är så många unga talanger som jag känner att vi kunde utveckla ytterligare. Jag är helt säker på att vi hade gjort en fin säsong men sedan har de en annan syn i klubben.

ANNONS

Hur ser framtidsplanerna ut - vill du vara ledig eller hoppa på något nytt?
- Det här hade jag inte räknat med, den här ledigheten... Den är några veckor för tidig. Så jag är öppen för allt och jag är väldigt sugen fortfarande. Dyker det upp något intressant - så varför inte?

Vilken nivå siktar du på?
- Jag har faktiskt inte tänkt på det. Ambitionen är alltid att träna ett lag så högt upp som möjligt. Men dyker det upp så dyker det upp. Man ska aldrig stänga dörrar för någonting egentligen. Ett projekt, någonting som är klart, högre upp i allsvenskan eller superettan... Bara det passar med ens ambitioner är jag öppen för allt.

Inför säsongen 2014 tog Özcan Melkemichel över som tränare i AFC Eskilstuna, som då hette AFC United. Under sin tid i klubben tog tränaren laget från division 1 till allsvenskan, innan han lämnade för Djurgården inför säsongen 2017. Efter två säsonger i Dif, med bland annat ett cupguld, lämnade Melkemichel - på eget initiativ. Inför 2020 återvände han till AFC.

ANNONS
Publicerad 2021-06-08 kl 12:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto