Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖFK med på superettans spelschema - här är spelordningen i serien 2020

Superettan

Östersunds FK:s serietillhörighet 2020 är oklar.
Men som det ser ut nu blir det premiärmatch mot Östers IF i superettan nästa år. 

Foto: Bildbyrån.

Östersunds FK är i ekonomisk kris och i slutet av november gav Svenska Fotbollförbundets licensnämnd besked om att ÖFK inte beviljas elitlicens för kommande säsong, ett beslut som klubben sedan överklagade till SvFF:s överklagandenämnd. Beslut från överklagandenämnden förväntas i sin tur komma före jul. 

I och med det är ÖFK:s serietillhörighet 2020 just nu oklar. Om licensnämndens beslut står kvar blir det spel i superettan 2020, medan det blir fortsatt allsvenskt spel om ÖFK får rätt. ÖFK kan även överklaga överklagandenämndens beslut vidare till Riksidrottsnämnden, men för att Riksidrottsnämnden ska ta upp ärendet krävs prövningstillstånd. 

ANNONS

När nästa års spelschema i allsvenskan och superettan under måndagen släpptes räknades dock ÖFK med i superettan och Brage i allsvenskan. Detta med anledning av att SvFF i dagsläget går på licensnämndes beslut, vilket kan ändras vid nytt beslut framöver. 

- Licensnämndens beslut träder i kraft med omedelbar verkan och utifrån det har Brage bjudits in till spelordningsmötet eftersom det är Brage som formellt har en tillhörighet i allsvenskan tills annat beslutas, säger Lars Helmersson, tävlingschef på SvFF till Östersunds-Posten och fortsätter.

- Däremot måste man skilja på formalia och praktiska förberedelser inför säsongen. Därför ska Östersunds FK i största möjliga mån kunna ge input inför spelordningsmötet, men formellt kommer de att delta i superettans spelordningsmöte. 

ANNONS

Helmersson berättar vidare att ÖFK, vid ett ändrat beslut framöver, tar de speldagar som Brage just nu är uppsatt på i allsvenskan. 

- Defaultmässigt är det så, men finns det enskilda frågor som de vill väcka så får de göra det i gängse ordning. Då får vår tävlingskommité titta på det, säger han.

Helmersson förtydligar för Fotbollskanalen:

"Ambititionen har varit att  tillmötesgå önskemål från båda föreningar, men skulle det uppstå en fråga om enskilda matcher så har föreningarna naturligtvis möjlighet att i det läget pröva saken i tävlingskommitten som ansvarar för spelordningen", skriver han i ett mejl till Fotbollskanalen. 

Östersunds FK premiärspelar därmed, som det ser ut nu, mot Östers IF på bortaplan nästa år i superettan. 

Här är hela nästa års spelschema i superettan. 

ANNONS

FAKTA

Superettans premiäromgång

Ljungskile SK-Norrby IF
Akropolis IF-Degerfors IF
AFC Eskilstuna-Jönköpings Södra
Gif Sundsvall-Västerås SK
Trelleborgs FF-Örgryte IS
Gais-Halmstads BK
Östers IF-Östersunds FK
Umeå FC-Dalkurd FF

Publicerad 2019-12-16 kl 17:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto