Öster klart för superettan 2020 - Keene stor matchhjälte

Östers IF spelar superettan även nästa år.
Stor matchhjälte i mötet med Landskrona Bois blev James Keene – som gjorde matchens enda mål.

Östers IF och Landskrona Bois spelade 1-1 i det första kvalmötet på Landskrona IP i torsdags. Smålänningarna var därmed i förarsätet inför söndagens retur på Myresjöhus Arena och det var det skåningarna som behövde gå framåt.

Öster började matchen starkast och var nära att ta ledningen redan efter fem minuter när Anton Andreasson drog till på volley – men avslutet gick tätt utanför. Landskrona kom in mer och mer i matchen och resterande delar av första halvlek var väldigt jämn.

Men, mållöst i paus.

Om Öster öppnade den första halvleken starkast så var det gästande Landskrona som började andra halvlek bäst. Bois fick ett fint läge ganska så omgående men Linus Olssons avslut gick utanför. Andra halvleken präglades därefter av mer kamp och närmast att spräcka nollan var Bois Kevin Jensen – men Östers målvakt Robin Malmkvist var med på noterna.

Med kvarten kvar att spela skulle det första målet komma. Oliver Silverholt passade snett inåt bakåt och där kom inhopparen James Keene som på halvvolley dunkade dit 1-0 bakom Amr Kaddoura i Landskrona-målet.

Åtta minuter senare fick Keene chansen att stänga chansen från straffpunkten – men bollen gick i ribban och ut. Landskrona låg därefter på för ett kvitteringsmål och närmast var Filip Olsson som fick på en fin träff, men återigen stod Östers Robin Malmkvist i vägen med en bra räddning.

Bois tryckte på än mer i slutet, men lyckades inte få dit ett kvitteringsmål, utan Öster kunde hålla undan och spelar därmed superettan även nästa år.

- Det har varit en otroligt stor anspänning för föreningen och gruppen, men jag tycker att vi visar att vi är ett lag som ska vara i superettan och jag tycker det är välförtjänt. Ett stort grattis till alla oss här i Växjö och till alla supportrar här, jag hoppas att publiken sluter upp nästa år, säger Östers tränare Denis Velic i Sportbladets sändning.

På frågan om det blir fest i kväll svarar Velic följande.

- Just nu vill jag bara gå hem och sova, jag är helt utpumpad.

Öster: Malmkvist – Karlsson, Lundgren, Berg, Silverholt – Pavic, Andreasson, Drott, Helg – Kapcevic, Johansson

Landskrona: Kaddoura – Olofsson, Andersson, Nwadike, Asp – Stagova, Ekvall, Almadjed – Jensen, Hofsö, Olsson

Samtidigt som Öster besegrade Landskrona säkrade även Umeå spel i superettan efter jättedrama mot Frej – läs mer om den matchen här.

Publicerad 2019-11-10 kl 14:51